Κάτω τα χέρια απ' τον φοιτητικό σύλλογο Παντείου - Στις 16 Απρίλη ψηφίζουμε Φοιτητική Πορεία

Κατηγορία: 
Panteion_University_old_building

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ! ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

1. Την Τετάρτη 10/4, ημερομηνία διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, με αφορμή την παρουσία αναρχικών στη σχολή, οι δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποχώρησαν από το κτήριο, παίρνοντας μαζί τους σφραγίδες απαραίτητες για τη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να μην διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές.

2. Ευθύνη για την εξέλιξη αυτή φέρουν και οι  ΠΑΣΠ-ΠΚΣ που αρνήθηκαν να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία ώστε να πιεστεί και η ΔΑΠ.

3. Για  τη  Φοιτητική  Πορεία  οι  φοιτητικές εκλογές δεν είναι η μητέρα των μαχών, αποτελούν όμως ένα δημοκρατικό όργανο πολιτικοποίησης, οργάνωσης και συγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων, κι ως τέτοιο οι φοιτητές πρέπει να το υπερασπιστούν.

4. Για  να  γίνουν  φοιτητικές εκλογές, το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ψήφισαν οι φοιτητές, πρέπει να διαλυθεί αφού ορίσει Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε). Η Κ.ΕΦ.Ε είναι αρμόδια για την πλήρη καιομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η Κ.ΕΦ.Ε πρέπει να αποφασίζει με απλή πλειοψηφία. Βέβαια, αυτό δε γίνεται στο Πάντειο, όπου με ευθύνη των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-Ενωτικού (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ), η Κ.ΕΦ.Ε αποφασίζει με πλειοψηφία 12/15 ακριβώς για να μπορούν οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ να παίρνουν αποφάσεις κατά πώς τους βολεύει, αφού οι δύο μαζί διαθέτουν 12 από τις 15 έδρες της Κ.ΕΦ.Ε.

5. Απ’ τη στιγμή που οι εκλογές ματαιώθηκαν, το μοναδικό νομιμοποιημένο όργανο για να ορίσει νέα ημερομηνία εκλογών, στη βάση του προηγούμενου εκλογικού κανονισμού, είναι η Κ.ΕΦ.Ε. Στο βαθμό που η ΔΑΠ δεν επιθυμεί να οριστεί νέα ημερομηνία εκλογών, η πλειοψηφία της Κ.ΕΦ.Ε όφειλε να προχωρήσει τις διαδικασίες κανονικά.

6. Από την άποψη αυτή, θεωρούμε πλήρως αντιδημοκρατική τη στάση των ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-Ενωτικού, που προχώρησαν σε νεκρανάσταση του διαλυμένου Δ.Σ. του συλλόγου, δίνοντας επιχειρήματα στη ΔΑΠ και τη διαλυτική της στάση.

7. Η Φοιτητική Πορεία Παντείου καταδικάζει την κατάπτυστη στάση της Πρυτανείας και της Συγκλήτου της σχολής, η οποία κάνοντας τις πλάτες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αρνείται να παραχωρήσει κτήριο για τη διεξαγωγήτων εκλογών. Στην πραγματικότητα η Πρυτανεία και η Σύγκλητος λειτουργούν ως μακρύ χέρι της ΔΑΠ και πραγματοποιούν μια πρωτοφανή και αντιδημοκρατική παρέμβαση στο Σύλλογο Φοιτητών Παντείου.

8. Στις εκλογές ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ το πραγματικό δίλημμα είναι αν οι φοιτητές θέλουν ένα σύλλογο τσιφλίκι των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, ή ένα σύλλογο ΜΑΖΙΚΟ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ!

Διαβάστε επίσης