Κάτω το νέο πολυνομοσχέδιο λεηλασίας του λαού!

Κατηγορία: 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Εργαζόμενοι-ες

Δύο, μόλις, εβδομάδες μετά την επιβολή του σαρωτικού αντιασφαλιστικού νόμου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρεί με το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που θέλει να ψηφίσει στη Βουλή στις 22.5, σε μια επιταχυνόμενη και αθρόα εφαρμογή μνημονιακών μέτρων, σύμφωνα με τους ρυθμούς και τις επιταγές που της υπαγορεύουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αφού, τον σφαγιασμό της κοινωνικής ασφάλισης στο βωμό των απαιτήσεων δανειστών τον παρουσίασε, προκλητικά, ως “διαπραγματευτικό χαρτί” για το Γιουρογκρούπ της 9.5, τώρα, θέλει να πάει στο Γιουρογκρούπ της 24.5 με ένα όμοιο τρόπο: Δείχνοντας εκεί πως “συμμορφώνεται” με ό,τι θέλουν οι Σόιμπλε & ΣΙΑ, επιδείχνοντας υποτέλεια με την ψήφιση ενός ακόμα μεγάλου πακέτου μνημονιακών μέτρων, υπολογίζει, όπως διαδίδει, να “πετύχει” τη “ρύθμιση του χρέους”, ενώ, στη πραγματικότητα, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να σέρνει το λαό στην οικονομική καταστροφή και τη χώρα στο δρόμο της πιο ληστρικής ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης, που μόνο έξω από το βάλτο του χρέους δεν πρόκειται να την οδηγήσει.

Αυτό ακριβώς συμπυκνώνει και το νέο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει σωρεία πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα σημάνει την θέσπιση ενός “αυτόματου μηχανισμού” -του επονομαζόμενου και “κόφτη”-περικοπής των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών, την πρόσθετη φορολογική αφαίμαξη του ελληνικού λαού κατά 1,8δισ.€, την διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων με το ξεπούλημα 19 ΔΕΚΟ και την διοχέτευση των “εσόδων” της εκποίησης τους στους ξένους δανειστές μέσω του “νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων”, την παράδοση όσων έχουν “κόκκινα δάνεια” στα νύχια διεθνών κερδοσκοπικών κορακιών.

Αυτή κλιμακούμενη λεηλασία του τόπου μπορεί να σταματήσει μόνο αν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός κινητοποιηθούν μαζικά . Αν οργανωθούν αποφασιστικά και παρατεταμένα μεγάλοι πανεργατικοί-παλλαϊκοί αγώνες που θα συγκροτήσουν ένα ισχυρό τείχος αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Σε αυτή την ανάγκη οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, αδυνατούν και δεν θέλουν να ανταποκριθούν. Συμβιβασμένες με τη μνημονιακή πολιτική, δρουν αποδιοργανωτικά και υπονομευτικά για την ανάπτυξη των αγώνων, οι οποίοι αποδυναμώνονται και απο την τακτική του ΠΑΜΕ. Αυτό φάνηκε πολύ χαρακτηριστικά, πρόσφατα ξανά, από τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι δυνάμεις αντιμετώπισαν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, διευκολύνοντας, τελικά, το πέρασμα του.

Είναι, λοιπόν, ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης της αντίστασης του εργατικού κινήματος στη μνημονιακή λαίλαπα. Να πάρουν πρωτοβουλίες ανάπτυξης μιας τέτοιας αγωνιστικής δράσης σε πλατιά κλίμακα. Απαιτώντας το συνδικαλιστικό κίνημα να προχωρήσει σε μαζικές ενωτικές κινητοποιήσεις με στόχο να φράξει ο δρόμος στη μνημονιακή επιδρομή . Ενισχύοντας με τη μαζική συμμετοχή τους όσους αγώνες και κινητοποιήσεις γίνονται και ενεργώντας για την διεύρυνση και την κλιμάκωση τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που καλεί η ΑΔΕΔΥ στη πλατεία του Συντάγματος το απόγευμα της

Κυριακής 22.5

Τους καλεί στην προσυγκέντρωση της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στη πλατεία Κολοκοτρώνη στις 5.30μμ

  • Όχι στο κόψιμο μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

  • Όχι στα φορομπηχτικά μέτρα

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

  • Να μην περάσει το νεο πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!