Καταγγελία για την βίαιη εισβολή στο Πάντειο και την παρεμπόδιση των φοιτητικών εκλογών!

Κατηγορία: 

Σήμερα, ανήμερα των φοιτητικών εκλογών, άτομα, προερχόμενα από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, εισέβαλλαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εξοπλισμένα με διάφορα αντικείμενα π.χ. ξύλα, πυροσβεστήρες κ.α. έκαψαν μια κάλπη, έσκισαν αφίσες, τραμπούκισαν  μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου.

Παρόμοια γεγονότα πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στη Νομική, στο Παιδαγωγικό και στο ΑΠΘ!

Μετά από απόφαση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) αποφάσισε και επίσημα την αναβολή των εκλογών, τη σύνταξη καταγγελίας για όσα συνέβησαν και την εκ νέου συνεδρίαση της αύριο στις 14:00.

Η Πορεία Παντείου καταγγέλλει με τον με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τις συγκεκριμένες ενέργειες! Πρόκειται για ένα ντελίριο βίας και αντιδημοκρατικών πρακτικών του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που αποστρέφεται ανοιχτά τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και στρώνει το δρόμο για αντιδημοκρατικές εξελίξεις στα Πανεπιστήμια.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το φοιτητικό κίνημα ούτε με τα συμφέροντα του. Είναι αρκετό να αναλογιστούμε ποιος ωφελείται από όλα αυτά τα γεγονότα.

Δεν παρουσιάζεται σαν θύμα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα μάτια των φοιτητών, αυτή που έχει διαλύσει το σύλλογο μας και αποδέχεται με θέρμη όλες τις μνημονιακές πολιτικές; Δεν τροφοδοτείται η ρητορική της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που εδώ και καιρό υποδεικνύει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την εγκατάσταση ιδιωτικής αστυνομίας στους χώρους των Πανεπιστημίων αφού “το άσυλο αποτελεί άντρο ανομίας της άκρας αριστεράς”; Δεν είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μια αποξένωση των φοιτητών από τους συλλόγους τους, τα μόνα όργανα πάλης που έχουν απέναντι στην αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική;

Απέναντι στην πίεση των τραμπουκικών ενεργειών οι κυρίαρχες δυνάμεις του Παντείου και πρώτα από όλα η ΔΑΠ έσπευσαν αμαχητί να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία, και όχι να την προασπιστούν όπως θα όφειλαν. Αποδεικνύοντας με τη στάση τους και το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το φοιτητικό σύλλογο, τη λειτουργία και τις διαδικασίες του.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Παντείου πρέπει να προασπίσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες απέναντι στους διάφορους τραμπούκους που με φασίζουσες πρακτικές δυναμίτισαν τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών αλλά και απέναντι στους σταθερούς υπονομευτές του φοιτητικού μας συλλόγου που έχουν αδρανοποιήσει το σύλλογο ή αποδέχονται σιωπηρά την διάλυση του.

Αποτελεί ζητούμενο για τις φοιτητικές παρατάξεις του συλλόγου μια πιο σθεναρή στάση απέναντι στις κάθε λογής προβοκάτσιες που στήνονται σε βάρος του. Απαιτείται η οργανωμένη περιφρούρηση των διαδικασιών του συλλόγου μας και όχι η άτακτη υποχώρηση και ο συμβιβασμός απέναντι σε όσα έγιναν σήμερα!

Η μαζική συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές αλλά και η πλατιά καταδίκη όλων των υπονομευτών του φοιτητικού μας συλλόγου θα είναι το πιο ηχηρό μήνυμα απέναντι σε αυτούς που σήμερα αμαύρωσαν τις συλλογικές μας διαδικασίες αλλά και σε όσους εδώ και καιρό αδρανοποιούν το σύλλογο!

Διαβάστε επίσης