Καταγγελία για τον τραμπούκικο ξυλοδαρμό της ΟΚΔΕ-ΣΣΠ σε μέλη των ΕΑΑΚ

Κατηγορία: 

Οι πάσης φύσεως τραμπουκισμοί δεν έχουν σχέση και θέση στην αριστερά, πρέπει να απομονωθούν πολιτικά και να καταγγελθούν πλατιά.

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μάιου γίναμε γνώστες του ξυλοδαρμού δυο εστιακών φοιτητριών πρώην μελών της ΟΚΔΕ (η μία εκ των οποίων νυν μέλος των ΕΑΑΚ-Νκα) γιατι έκαναν το “λάθος” να κυκλοφορούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου σε υπαίθριο ανοιχτό χώρο πραγματοποιούσε η συγκεκριμένη οργάνωση εκδήλωση για την Παλαιστίνη. Δεν χρειάστηκε παρά λίγη ώρα ώστε να στραφούν εναντίον τους στελέχη της ΟΚΔΕ αποκαλώντας τες ασφαλίτες προβοκάτορες κ.α. αρχίζοντας να τις ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να τις γεμίσουν μώλωπες, μια σχισμένη μπλούζα καθώς και να κλέψουν το κινητό της μίας.

Το γεγονός αυτό δεν είναι το πρώτο από την συγκεκριμένη οργάνωση στα Γιάννενα καθώς η ίδια οργάνωση πριν λίγο καιρό απειλούσε τις συγκεκριμένες κοπέλες με την σωματική τους ακεραιότητα λόγω της αποχώρησης τους από την οργάνωσή της ΟΚΔΕ, κάτι που τις οδήγησε σε μια δημόσια καταγγελία. Είμαστε γνώστες πολλών περιστατικών εκφοβισμών, κλοπών, καταστροφής προσωπικών αντικειμένων, μελών που τόλμησαν να διαφωνήσουν και αποχωρήσουν από την οργάνωσή τους. Η ΟΚΔΕ φρόντισε με τον πιο δεικτικό τρόπο να επιβεβαιώσει όλα αυτά τα περιστατικά, σαν και αυτό που αφορούσε η καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για τους τραμπουκισμούς στους οποίους επιδόθηκαν εναντίον μέλους της.

Παρ' όλα αυτά λίγες βδομάδες πριν ήταν οι Αναρχικοί και τμήματα των ΕΑΑΚ που είχαν μετατρέψει μια σειρά πανεπιστημίων σε ρίνκγ με επιθέσεις που έφτασαν μέχρι και σε μαχαιρώματα, βλέποντας ο καθένας στον εαυτό του κάποιον επίδοξο αστυφύλακα που θα αποφασίζει ποιος έχει θέση στο πανεπιστημιακό άσυλο και ποιες πολιτικές οργανώσεις και παρατάξεις έχουν το δικαίωμα να διοργανώνουν εκδηλώσεις. Ενδεικτικό είναι το σύνθημα από αναρχικούς «κνιτες και εαακιτες με σπασμένες μύτες.» Είναι όμως αυτές οι οργανώσεις που όταν βρίσκονται στη θέση του δαρμένου ξεχναν τα δικά τους και παρουσιάζονται ως οι υμνητές των δημοκρατικών διαδικάσιων καταγγελοντας αυτά που αμέσως προηγούμενα οι ίδιοι έκαναν.

Καμια σχέση δεν έχουν αυτές οι πρακτικές με το ηθος και τις αξίες της πραγματικής Αριστεράς. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν περισσότερο ξεκαθάρισμα λογαριασμων και έχουν αξιοποιηθεί στο παρελθόν από τη ΔΑΠ και τους μπράβους που αυτή έφερνε μέσα στο πανεπιστήμιο για να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα. Καμια σχέση δεν έχουν με την σκληρη κριτική και την πολιτική αντιπαράθεση μεταξυ διαφορετικών γραμμών, απόψεων και προσεγγίσεων που μπορεί και είναι απαραίτητο να γίνεται.
Το φοιτητικό κίνημα έδωσε ειδικά το τελευταιο διάστημα αγώνες για την προάσπιση του πανεπιστημικού ασυλου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πετυχε την υποχώρηση της κυβέρνησης να τα μετατρέψει σε αστυνομοκρατούμενους χώρους, αναβάλλοντας την εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακή αστυνομίας. Το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει απέναντι σε αυτους τους αντιδημοκρατικούς χουντονόμους, αλλά ταυτόχρονα είναι αναγκαίο οι φοιτητές να απομονώσουν όλους αυτους που δινουν άλλοθι και επιχειρήματα για την εξαπόλυση της κυβερνητικής πολιτικής της καταστολής και της επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας με πρακτικές που δεν έχουν καμιά σχέση με την αριστερά.

Διαβάστε επίσης