Καταγγελία της Πορείας για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου

Κατηγορία: 

Η Πορεία, Οργάνωση Νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη αντιδημοκρατική στάση του ΚΚΕ στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, καταλαμβάνοντας (όπως και κάθε χρόνο) εντελώς αντιδημοκρατικά τη μικροφωνική του Πολυτεχνείου επιβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο τη δική τους μονοφωνία, αποκλείοντας κάθε άλλη πολιτική δύναμη, σωματείο ή φοιτητικό σύλλογο που επιχειρεί να διαβάσει μια ανακοίνωση. Επικαλούμενα, τους «συσχετισμούς δύναμης», τα στελέχη του ΚΚΕ, περιβαλλόμενα από μέλη της ΚΝΕ με κράνη στον χώρο της μικροφωνικής, για μια ακόμη χρονιά αναπαράγουν τις δεξιές λογικές και πρακτικές των αντιδημοκρατικών αποκλεισμών κάθε διαφορετικής φωνής, «αφήνοντας» να διαβάζεται οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση πέρα από τις δικές τους, αφού διαβαστούν πρώτα τέσσερις ανακοινώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, της ΕΓ του ΜΑΣ, του ΚΣ της ΚΝΕ κλπ…
Για κάθε τέσσερις ανακοινώσεις του ΚΚΕ, μία ανακοίνωση δώρο σε όλους τους υπόλοιπους, είτε πρόκειται για σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, είτε για οργανώσεις της αριστεράς, έτσι αντιλαμβάνεται η ηγεσία του ΚΚΕ τη δημοκρατία. Μάλιστα, όταν μέλη της Πορείας και άλλων οργανώσεων διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη 15/11 και την Πγια τις απαράδεκτες αυτές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, τα στελέχη της ΚΝΕ, με τον πιο τραμπούκικο τρόπο απαντούσαν πως «πρώτα θα μάθετε τρόπους και μετά θα κάνετε ανακοινώσεις», πως «έτσι γίνεται στο Πολυτεχνείο και άμα σας αρέσει», και πολλά ακόμη που δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και τις αξίες της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.
Αποτελεί πρόκληση να επιβάλλει τέτοιους αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς το ΚΚΕ, όταν ήταν οι δικές του δυνάμεις πριν από 50 χρόνια που πάλεψαν για να μη γίνει κατάληψη στο Πολυτεχνείο, για να μη γράφονται και να μη λέγονται πολιτικά συνθήματα ενάντια στη χούντα και την αμερικανοκρατία, αλλά ο αγώνας να μένει σε «φοιτητικά πλαίσια». Αποτελεί πρόκληση να ξαναγράφονται τα συνθήματα «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» στις πύλες του Πολυτεχνείου με υπογραφές «ΚΚΕ» και «ΚΝΕ», όταν οι δυνάμεις τους κατήγγελλαν εκείνους που τα έγραψαν ως «προβοκάτορες» και «αριστεριστές» και τα συνθήματα αυτά ως «ύποπτα».
Ευθύνη για τα παραπάνω φέρουν και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως το ΝΑΡ, η ΑΡΑΣ και η ΑΡΙΣ, που ανέχονται αυτή την κατάσταση και διαπραγματεύονται για να διαβάσουν μια ανακοίνωση παραπάνω, πάνω στην καταρχήν αποδοχή τέτοιων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων.
Σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί οι αντιδημοκρατικοί αποκλεισμοί, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα Γιάννενα κατέβασαν το γιγαντοπανό της Φοιτητικής Πορείας στο πανεπιστήμιο, αντικαθιστώντας το με το δικό τους, λες και δεν τους έφτανε τόσος χώρος που υπήρχε ελεύθερος.
Οι πρακτικές αυτές όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα, αλλά αντίθετα δυσφημούν τους αγώνες, τα οράματα και τις αξίες τους. 50 χρόνια μετά τον ηρωικό Νοέμβρη και οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναπαράγουν και νομιμοποιούν τις δεξιές λογικές των αντιδημοκρατικών αποκλεισμών και της φίμωσης κάθε άλλης φωνής διαφορετικής από τη δική τους. Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν τις ενέργειες αυτές, καθώς και τις δυνάμεις που τις αναπαράγουν και τις αποδέχονται. Όλοι στην παλλαϊκή αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Παρασκευή 17/11 (προσυγκέντρωση 3.00μμ Σταδίου και Κολοκοτρώνη)!

Διαβάστε επίσης