Καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταδικάζει απερίφραστα την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα τη ρίψη πυροβολισμών και τον τραυματισμό ενός άντρα και τη σύλληψή του, μαζί με δύο ακόμη. Είναι εντελώς απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων ανθρώπων που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα και έξω από την Πολυτεχνειούπολη να πραγματοποιούνται τέτοιας έκτασης αστυνομικές επιχειρήσεις πρωινές ώρες σε χώρους σπουδών, όπου κυκλοφορούν φοιτητές, εργαζόμενοι, καθηγητές και κάτοικοι της περιοχής.
Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών στις παλιές εστίες του ΕΜΠ, όταν χρόνια τώρα στις περιοχές του Ζωγράφου, των Ιλισίων, της Καισαριανής και του Βύρωνα, πέριξ της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης πραγματοποιείται διακίνηση ναρκωτικών, με την αστυνομία να μην κάνει απολύτως τίποτα, ακριβώς για να λυσσομανάει η αντιδραστική προπαγάνδα για τη “μετατροπή των πανεπιστημίων σε γκέτο” κλπ.
Δεν είναι τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου για την αστυνομική επιχείρηση, ιδιαίτερα εν μέσω της επικείμενης εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σήμερα, που η κυβερνητική προπαγάνδα για τα “πανεπιστήμια-άντρα ανομίας και εγκληματικότητας” φουντώνει. Φυσικά, τα όποια φαινόμενα παραβατικότητας εντός του πανεπιστημιακού ασύλου και των σχολών έχουν ως βάση την εγκατάλειψη ολόκληρων κτιρίων και χώρων από το υπουργείο Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων.
Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της υποχρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι που έχει οδηγήσει στον μαρασμό κτίρια όπως οι παλιές εστίες του ΕΜΠ, όπου δεν υπάρχει φωτισμός, τα κτίρια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχει φύλαξη, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους φύλακες στα πανεπιστήμια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια εγκατέστησε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι στις εισόδους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ο μόνος υπεύθυνος για την τέλεση εγκληματικών και παραβατικών πράξεων εντός των πανεπιστημίων, είναι η κυβέρνηση και η συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική των τελευταίων χρόνων, που και αυτή υπηρετεί. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να καταγγείλουμε πλατιά την αστυνομική επιχείρηση και τη ρίψη πυροβολισμών στην Πολυτεχνειούπολη, να υπερασπιστούμε το άσυλο και να διεκδικήσουμε την άμεση ανακαίνιση των παλιών εστιών του ΕΜΠ, τον επαρκή φωτισμό και φύλαξη σε όλη την Πολυτεχνειούπολη και την Πανεπιστημιούπολη.

Διαβάστε επίσης