Καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ μετά την -ακόμα μία- μεγάλη διαδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων σήμερα Πέμπτη 15/2. Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να καταπατήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο και να τρομοκρατήσουν, ρίχνοντας χημικά και κάνοντας συλλήψεις μέσα στο ΑΠΘ, έξω από το κτήριο της Φιλοσοφικής, της Νομικής και της Βιβλιοθήκης.

Οι διαθέσεις της κυβερνήσεις είχαν φανεί από νωρίς. Η διαδήλωση ακόμα μια φορά ήταν μαζική, γεγονός που δείχνει ότι ο φοιτητόκοσμος αντέχει και συνεχίζει. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, τα ΜΑΤ, απρόκλητα, χτύπησαν τη διαδήλωση στη γωνία Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, προσπαθώντας να τη διασπάσουν. Η διαδήλωση, παρά το χτύπημα, συνεχίστηκε μέχρι το τέλος.

Η κυβέρνηση είναι ζορισμένη, για αυτό κλιμακώνει την καταστολή. Όλος ο λαός είναι ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται. Ο αγώνας πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, ώστε να μην έρθει ποτέ το νομοσχέδιο στη Βουλή, για να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία, για να πάμε σε μια μεγάλη νίκη στην εκπαίδευση που θα δώσει ανάσα σε όλο το λαό!

Διαβάστε επίσης