Καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για την επίθεση σε μέλος της από μέλη της ΑΡΑΣ

Κατηγορία: 
logo foititiki poreia

Το πρωί των φοιτητικών εκλογών επέλεξε η ΑΡΑΣ να γρονθοκοπήσει μέλος της Φοιτητικής Πορείας στο Ιστορικο-Αρχαιολογικό ΑΠΘ. Αφορμή ήταν οι αναφορές σε κείμενο της Φοιτητικής Πορείας στις δημόσιες καταγγελίες που έχουν γίνει για παραβιαστικές συμπεριφορές μελών και στελεχών των ΕΑΑΚ και της ΑΡΑΣ στην Κρήτη.

Οι τραμπούκοι της ΑΡΑΣ δήλωσαν ότι δεν έχει δικαίωμα η Φοιτητική Πορεία όχι μόνο να τα λέει αυτά, αλλά και να παρεμβαίνει γενικά στο χώρο. Γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο το μέλος της Φοιτητικής Πορείας, οδηγώντας σε αιμορραγία και στον τραυματισμό του.

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα αυτήν την επίθεση. Οι ξυλοδαρμοί δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, πολλώ δε μάλλον με την Αριστερά. Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που καταγγέλθηκε αρχικά από εμάς: "...Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση που τέτοιου τύπου πρακτικές ευδοκιμούν σε έναν χώρο που συγκροτείται βασικά με όρους οργανωτικούς, που έχει μετατρέψει ουκ ολίγες φορές τις σχολές σε ρινγκ, που διαρκώς εκτοξεύει απειλές, τραμπουκίζει και εκφυλίζει τόσο τους φοιτητικούς συλλόγους, όσο και την αριστερά. Γι’ αυτό ο χώρος αυτός καλύπτει αυτές τις συμπεριφορές από μέλη της ακριβώς γιατί έχει καλλιεργήσει και καλλιεργεί όλους τους όρους για την ευδοκίμησή τους..."

Διαβάστε επίσης