Κατεχόμενη πόλη η Θεσσαλονίκη-Στο δρόμο θα ξανασπάσει η τρομοκρατία!

Κατηγορία: 

Κατεχόμενη πόλη θυμίζει τις τελευταίες μέρες η Θεσσαλονίκη. Πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας έχουν στρατοπεδεύσει μόνιμα μέσα στο ΑΠΘ και γύρω από αυτό. Ιδιαίτερα μετά την δολοφονική επίθεση της προηγούμενης βδομάδας και τη μαζική απάντηση χιλιάδων, οι δυνάμεις της αστυνομίας και της ασφάλειας, με ένα προκλητικό τρόπο συμπεριφέρονται σαν να έχουν καταλάβει την περιοχή. Το σχέδιο της κυβέρνησης για, δια πυρός και σιδήρου, εγκατάσταση της αστυνομίας στις σχολές βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και αυτό αποδεικνύεται από το όργιο τρομοκρατίας, το οποίο βλέπουμε να εκτυλίσσεται και με την παρουσία αύρας(!) μέσα στο ΑΠΘ! Οι δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο, το Σάββατο το βράδυ έως την Κυριακή τα χαράματα, να εφαρμόζουν την ελεγχόμενη είσοδο, να κάνουν άπειρους ελέγχους σε κόσμο που ήθελε απλά να προσεγγίσει τα πανεπιστήμια. Προέβησαν ακόμα και σε πολυάριθμους σωματικούς ελέγχους, σαν να μιλάμε για εγκληματίες. Αποκορύφωμα ήταν η κατασταλτική μανία, την Κυριακή τα χαράματα, όταν και η αστυνομία προέβη σε 29 προσαγωγές και 4 συλλήψεις.

Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι μπορεί και πάλι να βρει φραγμό από το φοιτητικό κίνημα. Για αυτό και εφαρμόζει μια πολιτική τρομοκρατίας, όπως τις ημέρες των απαγορεύσεων. Θέλει με κάθε τρόπο να εφαρμόσει τις διαγραφές, να φέρει το νέο νομοσχέδιο των μάνατζερ, να επιβάλλει την ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμου και την κατάργηση των παρατάξεων. Για αυτό λυσσάει τώρα η κρατική τρομοκρατία. Γιατί εκτός των άλλων πρέπει να σταλεί το μήνυμα της καταστολής σε κάθε εργαζόμενο, λαϊκό άνθρωπο που σκέφτεται να αντισταθεί.

Οι συμβολικές κινητοποιήσεις ολιγάριθμων δεν μπορούν να απαντήσουν στο πρόβλημα, αντίθετα βοηθούν την κυβέρνηση, ώστε να περάσει αυτή την πολιτική. Ακόμα, οι τυχοδιωκτικές ενέργειες, οι μολότωφ και οι ψευτοσυγκρούσεις με τα ΜΑΤ, μόνο άλλοθι δίνουν στην κυβέρνηση, για να χτυπάει τους φοιτητές και το λαό.

Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι δημοκράτες, πρέπει μαζικά να ξαναπαντήσουν στο όργιο καταστολής, στη στρατοπέδευση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και στο κέντρο της πόλης. Όπως έγινε και τους πρώτους μήνες του 2021, έτσι και τώρα. Οι μαζικές διαδηλώσεις θα ξανασπάσουν τις απαγορεύσεις, τις χουντικές πρακτικές, την τρομοκρατία.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές και ευρύτερα τους εργαζόμενους και το λαό, κάθε δημοκράτη, μέσα από τα σωματεία και τους φοιτητικούς Συλλόγους, άμεσα, να οργανώσουν μαζικές και ενιαίες κινητοποιήσεις, για να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή, για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, για να ανατρέψουμε συνολικά την αντιεκπαιδευτική και την αντιλαϊκή πολιτική.

ΕΞΩ Η Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ, 30/5/2022

Διαβάστε επίσης