Κοινή δήλωση οργανώσεων της Αριστεράς για τα πρόστιμα λόγω ...αφισορύπανσης

red flags

Η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ (!), στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με πρόσχημα 1 αφίσα και 2 πανό στις Σέρρες!!!.

Το εξοντωτικό πρόστιμο αφορά την υλοποίηση του αντιδραστικού Νόμου 3870/2010 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η ανάρτηση αφισών και πανό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ υποχρέωση καταβολής του προστίμου έχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος!!.

Οι διατάξεις αυτές είναι βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς οδηγούν ευθέως σε φίμωση και καταστολή κάθε ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, ενώ τους επικεφαλής των συνδυασμών σε οικονομική καταστροφή και φυλακίσεις.

To ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό. Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν τμήμα ενός αντιδημοκρατικού οπλοστασίου που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια για να επιβληθεί η βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, των περικοπών, των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχιας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τρομοκρατική κλιμάκωση της επιβολής προστίμων στο Μ-Λ ΚΚΕ απ’ το δήμο Καλαμάτας για προεκλογική αφισοκόλληση που έκανε το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά και αυτών σε βάρος παρατάξεων του ΚΚΕ και άλλων, παλαιότερα.

Οι οργανώσεις της αριστεράς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απαιτούμε:
Την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία».
Την κατάργηση των βαθιά αντιδημοκρατικών διατάξεων του Ν 3870 που καταστέλλουν την ελεύθερη πολιτική δράση στην προεκλογική περίοδο!!
1 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ

2 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

3 ΑΡΑΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

4 ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

5 ΑΡΙΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

6 ΔΕΑ, ΔΙΕΘΝΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

7 ΕΕΚ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

8 ΕΚΚΕ

9 ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ –ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

10 ΚΚΕ(μ-λ)

11 ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ

12 ΛΑΪΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ

13 Μ-Λ ΚΚΕ

14 ΝΑΡ, ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

15 ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

16 ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

17 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

18 ΣΕΚ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

19 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

20 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

21 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Διαβάστε επίσης