Κοινή καταγγελία για την τραμπούκικη επίθεση από μέλη της ΑΡΑΣ/ΕΑΑΚ

Οι δυνάμεις που συνυπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε μέλος της Φοιτητικής Πορείας στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό ΑΠΘ το πρωί των φοιτητικών εκλογών από μέλη της ΑΡΑΣ/ΕΑΑΚ. Η επίθεση οδήγησε στην αιμορραγία και τον τραυματισμό του.

Για ακόμη μια φορά, τα μέλη της ΑΡΑΣ/ΕΑΑΚ δήλωσαν κατά την τραμπούκικου τύπου επίθεση τους ότι δεν έχει δικαίωμα μια άλλη δύναμη να παρεμβαίνει, αν αυτά που λέει δεν εγκρίνονται από την ΑΡΑΣ/ΕΑΑΚ. Και προσπάθησαν να το επιβάλλουν με τη γνωστή λογική που τους διακατέχει. Με τους τραμπουκισμούς και το ξύλο. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της ΑΡΑΣ/ΕΑΑΚ επιλέγουν την οργανωτική επιβολή και τους τραμπουκισμούς. Τέτοιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις, σε αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος είτε στο φοιτητικό κίνημα και τους πανεπιστημιακούς χώρους είτε στις διαδηλώσεις.

Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι οι τραμπουκισμοί και το ξύλο δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση που πρέπει να αναπτύσσεται, δεν έχουν καμία σχέση συνολικά με το φοιτητικό κίνημα και πολύ περισσότερο με την Αριστερά. Είναι ενέργειες απαράδεκτες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οξύνεται η πολιτική της καταστολής και η επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και πρέπει να απομονωθούν.

Αγωνιστικές Κινήσεις
ΑΡΔΙΝ
Attack στα ΑΕΙ Θεσσαλονίκης
ΣΣΠ
Φοιτητική Πορεία

Διαβάστε επίσης