ΚΟ Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ: Να αθωωθούν οι αγωνιστές! Όλοι στα δικαστήρια στις 30/06!

Όλοι-ες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 30/6/2023, 9πμ!

Σε δίκη σέρνονται ξανά, στις 30/6/2023, 6 διαδηλωτές για τη συμμετοχή τους στην απαγορευμένη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη 2020.
Ήταν τότε που η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία είχε επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου και ζόφου. Που ανάγκαζε το λαό να στείλει Sms για τη «νόμιμη μετακίνηση του», που είχε αμολήσει την αστυνομία σε κάθε γωνιά, να κόβει πρόστιμα, δήθεν για την προστασία μας. Που φυσικά απαγόρευε «λόγω κορονοϊού» τις διαδικασίες των Σωματείων και τις διαδηλώσεις, ενώ καθημερινά ο λαός στοιβάζονταν στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ. Αποκορύφωμα της αντιδημοκρατικής αυτής πολιτικής ήταν η απαγόρευση των εορτασμών και της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου 2020, όταν με αστυνομικό διάταγμα απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις καθ’ άπασαν την επικράτεια. Όλα βέβαια για τη…”δημόσια υγεία”, τη στιγμή, που η ίδια κυβέρνηση άφηνε τα νοσοκομεία χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ ένα μήνα μετά, θα πετσόκοβε κατά εκατομμύρια τις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Δεν της πέρασε! Κόντρα στα κυβερνητικά κελεύσματα και τις απαγορεύσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν δημόσια καλεσμένες συγκεντρώσεις από Σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Έτσι και στη Θεσσαλονίκη, παρά την κατάληψη του ΑΠΘ τότε από την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ, η διαδήλωση έγινε από την Τσιμισκή με κατεύθυνση το αμερικανικό προξενείο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας για την…”υγεία” τους, στρίμωξαν τους διαδηλωτές για 3 ώρες, έκοψαν σχεδόν 100 πρόστιμα και ένα των 3.000 ευρώ για «οργανωτή της διαδήλωσης», έκαναν 6 συλλήψεις και φυσικά προσέφεραν άφθονο ξύλο και τρομοκρατία.

Δυόμισι χρόνια μετά, η πολιτική της τρομοκρατίας συνεχίζεται. Με άφθονο ξύλο απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Με την αστυνομία στρατοπεδευμένη στο ΑΠΘ. Με την αστυνομία να δολοφονεί. Και με μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους της να χτυπούν τα εργασιακά, τα εκπαιδευτικά, όλα τα λαϊκά δικαιώματα. Η πάλη ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης πρέπει να γίνεται μαζί με την πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και το συνδικαλισμό!

Διαβάστε επίσης