Μαζικές οι εκδηλώσεις φοιτητών και νέων εργαζομένων στο 8ο Camping της Πορείας (Εικόνες)

Κατηγορία: 
foititiko 5

Με δύο θεματικές συζητήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά και φοιτητικά ζητήματα και τη συμμετοχή δεκάδων συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων συνεχίστηκε ο κύκλος των πολιτικών εκδηλώσεων-συζητήσεων του 8ου Camping της Πορείας.

Την Τρίτη 4/8 διεξήχθη η συζήτηση της ΕΡΓ.Α.Σ για τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έφερε ο κορονοϊός και το περαιτέρω βάθεμα της ανεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, με αφορμή την πανδημία. Πολλοί σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι της Πορείας έλαβαν το λόγο, μεταφέροντας εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλείας, μιλώντας για την έξαρση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας την περίοδο της καραντίνας, αλλά και την ελπιδοφόρα και νικηφόρα απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι σε πλήθος περιπτώσεων που επιχειρήθηκαν περικοπές μισθών, αδειών κλπ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμα στην προώθηση της τηλεργασίας, τα νέα δεδομένα που αυτή φέρνει και τους κινδύνους που κρύβει για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Κοινός τόπος των συμμετεχόντων αποτέλεσε η εκτίμηση ότι επίκειται νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, μετά και τα τελευταία νομοθετήματα της κυβέρνησης, με τις αλλαγές στη νομοθεσία και τον αποκαλούμενο «χουντονόμο», καθώς επίσης και ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι νέων κινητοποιήσεων και αγώνων.

Την Παρασκευή 7/8 έλαβε χώρα η συζήτηση της Φοιτητικής Πορείας, με μαζική συμμετοχή νέων φίλων και συναγωνιστών. Σε μια ιδιαίτερα «ζωντανή» κουβέντα τέθηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα των φοιτητών κατά την περίοδο της καραντίνας, ιδιαίτερα με την τηλεκπαίδευση και την τηλεξεταστική, τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο φοιτητικός κόσμος, ενώ μεταφέρθηκαν εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της μαζικής και συλλογικής απάντησης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης από το φοιτητικό κίνημα, με ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στους Συλλόγους και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες: