Μαζική φοιτητική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία: 

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ την Τρίτη 9/3. Καταγγέλθηκε μαζικά η χθεσινή απόπειρα της αστυνομίας να εισβάλλει στο ΑΠΘ, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής. Οι πάνω από 1000 φοιτητές που βγήκαν στο δρόμο απέδειξαν ότι το φοιτητικό κίνημα έχει μεγάλα αποθέματα αγώνα ακόμα. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες των γνωστών προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει τα δύο συντονιστικά, το ένα της ΚΝΕ-ΕΑΑΚ και το άλλο του α/α χώρου. Για άλλη μια φορά, δεν υπήρξε συνεννόηση για το δρομολόγιο και τα δύο συντονιστικά, λίγο μετά το ξεκίνημα της διαδήλωσης, διασπάστηκαν στο σημείο του Συντριβανίου.

Είναι φανερό, ότι τα εκφυλιστικά φαινόμενα συνεχίζονται, πάντα στις πλάτες του φοιτητικού κινήματος και χωρίς βέβαια για αυτά να συζητάει κανένας Φοιτητικός Σύλλογος, όσο κι αν αυτά γίνονται στο όνομά τους. Η Φοιτητική Πορεία, όντας το τελευταίο μπλοκ στη μαζική διαδήλωση, ακολούθησε το συντονιστικό του α/α χώρου, καθώς βρέθηκε προ τετελεσμένων, όταν το συντονιστικό των ΚΝΕ-ΕΑΑΚ είχε ήδη προχωρήσει αρκετά μπροστά στην Εγνατία και ο υπόλοιπος όγκος της διαδήλωσης έστριβε στην Εθνικής Αμύνης. Στη συνέχεια, το συντονιστικό του α/α χώρου, αρνήθηκε να πάει στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ως Φοιτητική Πορεία θεωρήσαμε λάθος το να μην πάμε στο κυβερνητικό κτήριο και να καταγγείλουμε το νόμο του Υπουργείου Παιδείας και για αυτό μαζί με τις Αγωνιστικές Κινήσεις τελικά συμπορευτήκαμε ως εκεί, όπου και τελειώσαμε τη διαδήλωσή μας.

Η διάσπαση και η υπονόμευση του αγώνα μας προσφέρει υπηρεσίες μόνο στην επιβολή της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Οι φοιτητές θα πρέπει να μαζικοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις τους και τους Συλλόγους τους. Να απομονώσουν τη γραμμή της διάσπασης και των καπελωμάτων. Τη γραμμή τελικά της αναστολής του αγώνα.

Διαβάστε επίσης