Με αφορμή την απόπειρα συνέλευσης του ΣΦ ΝΕΕΜΠ στις 13/03!

Κατηγορία: 

Στο ίδιο έργο θεατές
Στις 13/03/22 έγινε μία απόπειρα πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας. Η απόπειρα αυτή απέτυχε με μοναδικό υπεύθυνο το Διοικητικό Συμβούλιο των Εστιών, που ελέγχεται από τις δυνάμεις της ΠΚΣ. Πράγματι, η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση καλέστηκε άρον- άρον μία μέρα πριν. Δηλαδή το χρονικό περιθώριο το οποίο αντιλαμβάνονται οι δυνάμεις της ΠΚΣ ότι πρέπει να έχει ένας φοιτητής προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Γενική Συνέλευση είναι αυτό της μίας ημέρας. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία αγωνία να γίνει η Γενική Συνέλευση όργανο των εστιακών φοιτητών και βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση όπου οι εστιακοί έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην διαδικασία της ΓΣ. Σ’ αυτό άλλωστε έχουν συμβάλλει τα μέγιστα προκαλώντας πραγματική αποστροφή στο μέσο φοιτητή με τις χυδαίες, απερίγραπτες και πολλές φορές πραγματικά τραμπούκικες συμπεριφορές τους.
Στις 13/03 μοναδικό τους άγχος ήταν πώς ο σύλλογος θα επικυρώσει τον κομματικό σχεδιασμό του ΚΚΕ και μάλιστα για την ακριβώς επόμενη μέρα. Να πούμε καταρχάς ότι η θέση της Φοιτητικής Πορείας είναι ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι οφείλουν να είναι όργανα στα οποία οι ίδιοι οι φοιτητές θα συζητάνε ζωντανά τα προβλήματα τους και θα σχεδιάζουν τους αγώνες τους. Ωστόσο ακόμα και αν ο Σύλλογος ήθελε όντως να συμμετάσχει σε ό,τι προσχεδιασμένο και προαποφασισμένο πρότεινε η ΠΚΣ, ακόμα κι έτσι ποιο ήταν το χρονικό περιθώριο που του έδωσαν να προετοιμαστεί; Μία μέρα; Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα «όμορφα πράγματα» που συνέβησαν στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση. Εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής, σαν τραμπούκος χειρίστου είδους, σηκώθηκε, διακόπτοντας κιόλας, και πλησίασε συνοικότροφο με απειλητικά λόγια φωνάζοντας και βρίζοντας. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι τυχαία, ούτε αφορά τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο της ΠΚΣ. Αποτελεί πάγια πρακτική προκειμένου να φιμωθούν διαφορετικές φωνές. Τέτοιες μέθοδοι και πρακτικές συκοφαντούν τους φοιτητές και τους αγώνες τους και τους Φοιτητικούς Συλλόγους, πόσο μάλλον την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα. Να γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει αυτές τις σκηνές, ότι έχουν τόση σχέση με το κομμουνιστικό κίνημα, όση σχέση έχει η μέρα με τη νύχτα. Κάποιοι από μεγαλύτερα έτη θα θυμούνται άλλωστε την πολιτική διαδικασία επίλυσης των «διαφορών» ΠΚΣ- ΕΑΑΚ που περιελάμβανε μπουνιές, κλωτσιές, κοκκάλινα γάντια, κράνη, ανοιγμένα κεφάλια και εισαγωγές στο νοσοκομείο εκατέρωθεν. Αργότερα οι ίδιες αυτές δυνάμεις συναντήθηκαν στις συνελεύσεις σε κοινά πολυσέλιδα πλαίσια. Αλλά αυτός είναι ο τυχοδιωκτισμός αυτών των δυνάμεων. (Αυτοί είστε και εσείς). Η Φοιτητική Πορεία καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει αυτές τις τραμπούκικες πρακτικές.
Εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής είχε το θράσος να κατηγορήσει τη Φοιτητική Πορεία για αντικομμουνισμό. Εμείς τους συναδέλφους της ΠΚΣ δεν θα τους κατηγορήσουμε για αντικομμουνισμό. Δεν μπορούμε όμως να μην επαναλάβουμε ότι οι πρακτικές τους συκοφαντούν το κομμουνιστικό κίνημα.
Εκεί όμως που η υποκρισία τους βάρεσε κόκκινο ήταν όταν οι δυνάμεις αυτές κατήγγειλαν στη Συνέλευση, ότι η πολιτική της Φοιτητικής Πορείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν τάχα με το «μετά θα λογαριαστούμε». Για το συγκεκριμένο θα απαντήσουμε ξεχωριστά, αναλυτικά με δεύτερο κείμενο. Εδώ θα αρκεστούμε μονάχα να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Κουτσόυμπα, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ. Στις πρόσφατες πυρκαγιές που κατέκαψαν την βόρεια Εύβοια , την ώρα που οι σκηνές της επίγειας κόλασης και αποκάλυψης , αποκάλυπταν μαζί και τις τεράστιες εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, ο Κουτσούμπας δήλωνε πυροσβεστικά: "Και μετά θα λογαριαστούμε!"

Τελικά δεν μας είπαν πότε λογαριάστηκαν. Καθόλου τυχαία δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση, αφού από τη διαδήλωση για τις πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις μέρες, στην οποία συμμετείχε ο λαός κατά χιλιάδες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ έλαμψαν μία ακόμη φορά με την απουσία τους.
Μοναδική διέξοδος των φοιτητών αποτελούν οι ανυποχώρητοι μαζικοί αγώνες μέσα από το σύλλογό τους. Πέρα από την αντιπαράθεση με τους πραγματικούς εχθρούς, οι φοιτητές έχουν να αντιπαρατεθούν και με τους ψεύτικους φίλους, όσο κι αν εκείνοι θεωρούν τους εαυτούς τους ιερές αγελάδες. Παρά τα αντικειμενικά εμπόδια που έχει μπροστά του ο φοιτητής (δυσκολίες διαβίωσης, παράλληλη εργασία, οικονομικά προβλήματα, υποχρεώσεις σχολής) αλλά και τα υποκειμενικά (εκφυλισμός γενικής συνέλευσης από τις δυνάμεις της ΠΚΣ) καλούμε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις γενικές τους συνελεύσεις με δραστήριο τρόπο, τοποθετήσεις που εμπλουτίζουν το περιεχόμενο της συζήτησης και αγωνιστική διάθεση. Ο Σύλλογος ΝΕΕΜΠ να γίνει το όπλο στα χέρια των οικοτρόφων με το οποίο θα παλέψουν για ανεμπόδιστη πρόσβαση στη μόρφωση χωρίς ταξικούς φραγμούς. Η Φοιτητική Πορεία επιδιώκει να συμβάλλει σ’ αυτή την κατεύθυνση, στο πλευρό των φοιτητών.

Διαβάστε επίσης