Με ΔΙΑΣ και Αστυνομία, απάντησε ο εργοδότης που απέλυσε μισθωτή δικηγόρο γιατί είχε αρρωστήσει!

agonistiki protovoulia dikigoron

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Σήμερα στις 9:30 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση , στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας AGILELAW (Αμερικής 20 – Αθήνα) για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του εργοδότη να απολύσει τη συνάδελφό μας και μέλος του σωματείου μας επειδή τόλμησε να αρρωστήσει!!

Η συνάδελφος απουσίασε από την εργασία της με δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια, χορηγούμενη από δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο, μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω της σοβαρότατης κατάστασης της υγείας της. Παρ’ όλο που η συνάδελφός μας είχε όλα τα πειστήρια της νοσηλείας της σε νοσοκομείο, ο εργοδότης δεν την πίστεψε και είχε το θράσσος να την απολύσει με γελοία επιχειρήματα τύπου ‘’το βλέπω στα μάτια σου ότι λες ψέματα’’ και ότι ‘’ είσαι αναξιόπιστη’’, ενώ της ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να της καταβάλει τα δεδουλευμένα της, ούτε καν για την μία εβδομάδα που εργάστηκε μέσα στο μήνα Νοέμβριο!!

Επειδή, λοιπόν, τέτοιες τακτικές, τραμπούκικες, ετσιθελικές και πλήρως αυθαίρετες που καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμά μας και τις οποίες ως κλάδος έχουμε ‘’φάει με το κουτάλι’’ πρέπει να εξαλειφθούν εδώ και τώρα, το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» οργάνωσε κινητοποίηση σήμερα το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της εταιρείας AGILELAW (Αμερικής 20 – Αθήνα), προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά του εργοδότη της να απολύσει τη συνάδελφό μας, επειδή ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ!! και να ζητήσει την επαναπρόσληψή της και την καταβολή των δεδουλευμένων της!!

Ήδη από τις 9:15 σήμερα το πρωί της Παρασκευής αντικρύσαμε –χωρίς καμία έκπληξη, πλέον- κατόπιν εντολής του εργοδότη, αστυνομικούς να έχουν καταφτάσει στην είσοδο της πολυκατοικίας και να εμποδίζουν την είσοδο των εκπροσώπων του Σωματείου προκειμένου να έρθουν σε διάλογο με τον ίδιο τον εργοδότη της εταιρίας και να απαιτήσουν τα δίκαια αιτήματα της συναδέλφου μας για επαναπρόσληψη και καταβολή των δεδουλευμένων της! Όσο, μάλιστα, η κινητοποίηση συσπειρωνόταν και περισσότερα μέλη του Σωματείου μας κατέφταναν έξω από τα γραφεία, τόσο περισσότεροι Δ.Ι.Α.Σ. έρχονταν για να καταστείλουν την παράσταση διαμαρτυρία μας, σαν να είχαν να κάνουν με εγκληματίες!! Για άλλη μία φορά, λοιπόν, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή της κυβέρνησης της Ν.Δ., πίσω από την οποία ο εργοδότης κρύφτηκε και δεν εμφανίστηκε ποτέ να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση του απέναντι στη συνάδελφό μας!! Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι οι παράνομες συμπεριφορές και τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των μεγαλοαφεντικών προστατεύονται από το ίδιο το κράτος !!

Η τρομοκρατία και ο εκβιασμός δεν θα περάσει έτσι!! Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα της συναδέλφου μας, που με τη στήριξη του σωματείου μας διεκδικεί τα δικαιώματά της.

Θα βρισκόμαστε έξω από τα γραφεία της εταιρίας μέχρι να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα της συναδέλφου μας!! Το ζήτημα αφορά άμεσα και τον ΔΣΑ!

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου μας και τους συναδέλφους μας να δυναμώσουν τον αγώνα της συναδέλφου μας τις επόμενες μέρες!!

Διαβάστε επίσης