Με το δήθεν «τέλος των μνημονίων» επιχειρούν να συγκαλύψουν τη συνέχιση και την ένταση της αντιλαϊκής – αντεργατικής επίθεσης!

Ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!
Την επίσημη λήξη του λεγόμενου «προγράμματος στήριξης» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS) στις 20 του Αυγούστου, ανακοίνωσαν η κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές «δανειστές». Ενός «προγράμματος» που παρήγαγε πλήθος απανωτών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και «μνημονίων», σχεδόν για μια 10ετία. Μέτρων και «μνημονίων», που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κολαούζων, και που συνέχισε εφαρμόζοντας και νέα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προς όφελος πάντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και ΗΠΑ-ΔΝΤ, και της ντόπιας εξαρτημένης μεγαλοαστικής τάξης. Μέτρων και «μνημονίων», που το καθένα ήταν χειρότερο απ΄ το προηγούμενο, και που καταδίκασαν το λαό στη φτώχια, στην εξαθλίωση, σε μια ζωή με τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις. Μέτρων και μνημονίων που απογείωσαν το ξεπούλημα και την ιμπεριαλιστική, λεγόμενη «επιτροπεία». Μέτρων και «μνημονίων», που για να περάσουν χρειάστηκαν τα ρόπαλα των ΜΑΤ, ενάντια στον «εχθρό-λαό».

Τώρα οι κήρυκες της υποταγής στους ιμπεριαλιστές και στο μεγάλο κεφάλαιο, οι κήρυκες της ταξικής συνεργασίας και της «κοινωνικής ειρήνης», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι ο Τσίπρας με το διάγγελμά τους στην Ιθάκη, με περισσό θράσος, απευθύνονται στον εργαζόμενο λαό, «τάζοντάς» του - όπως πάντα! – μια «άλλη πραγματικότητα». Την αρχή του… τέλους των δεινών του! Με υποκριτική και προκλητική τακτική θέλουν να εξωραΐσουν τη μελανή πραγματικότητα που ζει η εργατική τάξη, ο λαός κι η νεολαία στην ίδια τους την καθημερινότητα, και σ΄ όλες τις πλευρές της ζωής τους! Μια συνηθισμένη τακτική για να χρυσώσουν το χάπι του νέου γύρου της επίθεσης ενάντια στο λαό, που βρίσκεται μπροστά μας! Έναν γύρο, που απαιτούν τα ξένα και ντόπια αφεντικά και που στηρίζει σύσσωμη και όλη η αστική αντιπολίτευση (ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. κοκ) παρά τις αντιπολιτευτικές της «κορώνες». Έναν γύρο, ο οποίος θα περιέχει συνέχιση και επέκταση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» για τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ για το «τέλος των μνημονίων» και δεν μπορεί να αποκρυφθεί από την κυβερνητική δημαγωγία και από όποιους παραπλανητικούς λόγους και δηλώσεις σκοπεύει να κάνει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ.

Γιατί τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν πρόκειται ν’ αυξηθούν, αλλά αντίθετα θα δεχθούν νέες επιδρομές απ΄ το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Γιατί οι απολύσεις και η ανεργία δεν πρόκειται να μειωθούν.

Γιατί η ασφάλιση και η περίθαλψη για το λαό θα συνεχίσει να κινείται στην τροχιά της διάλυσης.

Γιατί η φορομπηξία - με όποιο όνομα - θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί.

Γιατί το ξεπούλημα και οι ιδιωτικοποιήσεις καλά κρατούν.

Γιατί τα εργατικά δικαιώματα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών «επιτρόπων».

Γιατί οι «πλειστηριασμοί» των λαϊκών κατοικιών θα αυξάνονται.

Γιατί η παιδεία θα γίνεται ολοένα και πιο σκληρά ταξική.

Γιατί οι λαϊκές ανάγκες θα εξακολουθούν να κρατιούνται στο περιθώριο, δημιουργώντας τραγικές καταστάσεις, σαν κι αυτές των πυρκαγιών στο Μάτι και των πλημμυρών στη Μάντρα.

Γιατί τα δημοκρατικά δικαιώματα θα συνεχίσουν ν’ αμφισβητούνται και η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα συνεχίσει ν’ αποτελεί τη μόνιμη «συνταγή» αντιμετώπισης του λαού, όταν αυτός βγει στο δρόμο του αγώνα.

Γιατί, είτε με «επιτροπεία», είτε με «εποπτεία» η ιμπεριαλιστική εξάρτηση θα βαθαίνει!

Γιατί ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας και του λαού μας σε πολεμικές περιπέτειες και στα πολεμικά σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών αυξάνουν επικίνδυνα. Όταν σε μια τεταμένη κατάσταση παρόξυνσης των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει παραδώσει «Γη και Ύδωρ» στους «συμμάχους» και «προστάτες» της, αμερικάνους ιμπεριαλιστές, στις στρατιωτικές τους βάσεις και στο στόλο τους. Σ’ αυτούς που θα είναι και η …τιμώμενη απ΄ το ΣΥΡΙΖΑ δύναμη στη φετινή ΔΕΘ.

Γιατί όλα αυτά, μόνο με τη μαζική και αποφασιστική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των εργαζόμενων και του λαού, μόνο με ένα ισχυρό εργατο-λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα μπορούν να αποκρουστούν! Και να επιτευχθούν κατακτήσεις και νίκες! Και όχι με αναμονή από «κυβερνητικά προγράμματα» και ψεύτικες εκλογικές διεξόδους.

Κόντρα στα απατηλά κυβερνητικά και στα ιμπεριαλιστικά «αφηγήματα», ο λαός μπορεί και πρέπει να ξεδιπλώσει τους δικούς του αγώνες! Με νέους αγώνες, με απεργίες, με διαδηλώσεις και όποια άλλη μορφή πάλης!
Για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και «μνημονίων»! Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
Για αυξήσεις σε μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις!
Για το δικαίωμα όλων στην πλήρη και σταθερή δουλειά!
Για Ασφάλιση, Περίθαλψη, Παιδεία, δημοκρατικά δικαιώματα!
Ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, για ειρήνη και φιλία με τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στην υποτέλεια και τον εθνικισμό!
Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις-ΕΕ-ΔΝΤ!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 8 του Σεπτέμβρη!

24/8/2018

Διαβάστε επίσης