Μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου στην Πρυτανεία του ΑΠΘ-Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και τα δικαιώματά τους

Κατηγορία: 
ΑΠΘ

Η Πρυτανεία του ΑΠΘ υλοποιώντας την αντιεκπαιδευτική-αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης, έβαλε μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου μες στο καλοκαίρι! Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ότι φοβούνται τους αγώνες, για αυτό και τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια τα περνάνε Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, με κλειστές σχολές.
Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις της ΠΚΣ έμειναν σε μια «κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νόμου», τον Ιούλη, για το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο της κυβέρνησης, αντί για συνεχόμενες μαζικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις. Τώρα, στα ΔΣ, της Παρασκευής 5 Αυγούστου το απόγευμα, κατέβαζαν ψήφισμα για κινητοποίηση…Σάββατο 6 Αυγούστου το πρωί, χωρίς καμία δυνατότητα μαζικοποίησης, συνεχίζοντας σταθερά στη γραμμή των συμβολικών κινητοποιήσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ, που επίσης πρότειναν τη διοργάνωση κινητοποίησης, το Σάββατο 6 Αυγούστου, στην Πρυτανεία, δηλαδή μέσα στο άδειο ΑΠΘ!
Ταυτόχρονα και οι δύο τώρα καταγγέλλουν τα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου, αλλά την αποδέχτηκαν όλη τη χρονιά και δεν την αντιπάλεψαν, όταν αυτή έγινε με υγειονομικό πρόσχημα, βάζοντας πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης.
Ούτε λόγος βέβαια, για τις κυβερνητικές δυνάμεις, ΔΑΠ «Ανεξάρτητων», ΠΑΣΠ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες συμφωνούν και είναι άφαντες από τις εξελίξεις, στο φοιτητικό κίνημα, ώστε να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση της πολιτικής της. Και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνει τη θεωρία ότι στις εκλογές θα αλλάξουν τα πράγματα, αλλά τώρα σιωπά στον αντιλαϊκό καταιγισμό της κυβέρνησης, βάζοντας της πλάτες.
Η Φοιτητική Πορεία επιμένοντας στη γραμμή του μαζικού αγώνα, στο ΔΣ του ΣΦ ΠΤΔΕ στο ΑΠΘ κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα. Προτείναμε την προετοιμασία διαδήλωσης για την Πέμπτη 25/8, ώστε να οργανωθεί με σοβαρούς και μαζικούς όρους φοιτητική διαδήλωση, στη γραμμή των επαναλαμβανόμενων μαζικών συνελεύσεων και διαδηλώσεων κάθε Πέμπτη. Με στόχο, αυτές να συνεχιστούν και να ξαναβαδίσουμε στο δρόμο του μαζικού αγώνα, όπως το 2021.

Το ψήφισμα της Φοιτητικής Πορείας:
Ο ΣΦ ΠΤΔΕ καταγγέλλει την εγκατάσταση μηχανημάτων ελεγχόμενης εισόδου στο ΑΠΘ. Τα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ) αποτελούν διάταξη του νόμου Κεραμέως Χρυσοχοΐδη και έχουν στόχο την πειθάρχηση και τον περαιτέρω έλεγχο σε βάρος τελικά των φοιτητών και των φοιτητριών μες στους χώρους των πανεπιστημίων. Εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της καταστολής, των ελέγχων, των αντιδημοκρατικών μέτρων. Η πρώτη προσπάθεια της επιβολής της ελεγχόμενης εισόδου έγινε την τρέχουσα χρονιά, με υγειονομικό πρόσχημα. Αντί για πραγματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας στις σχολές, η κυβέρνηση εγκατέστησε προσωπικό ώστε να μην επιτρέπει σε κόσμο την είσοδο στις σχολές, υποτίθεται λόγω του κορονοϊού. Τώρα προχωράει στα ευρύτερα σχέδια της.

Ο ΣΦ ΠΤΔΕ απευθύνει ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους του ΦΣ της Θεσσαλονίκης. Κόντρα στις κινητοποιήσεις-ντουφεκιές στον αέρα, να οργανώσουμε τον μαζικό αγώνα. Να ξαναπιάσουμε το νήμα των επαναλαμβανόμενων συνελεύσεων και διαδηλώσεων, αφού μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν τα αντιεκπαιδευτικά-αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Προχωράμε σε μαζική διαδήλωση την Πέμπτη 25/8, 1μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Καμιά ελεγχόμενη είσοδος στις σχολές! Ούτε με μηχανήματα-τουρνικέ, ούτε με υγειονομικό πρόσχημα!

Κάτω ο νόμος Κεραμέως Χρυσοχοΐδη!

Κάτω ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος!

Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

Διαβάστε επίσης