Μ-Λ ΚΚΕ: Γέμισε καρκινογόνους ρύπους το λεκανοπέδιο-Υπάρχει καμία ευθύνη «ατομική» ή άλλη;

Κατηγορία: 

Και ενώ οι νεοφιλελεύθεροι τιμητές της δημόσιας υγείας, καλλιεργούν το γνωστό κλίμα τρόμου πάνω στο οποίο εδραιώνουν το αντιδραστικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης και την πολιτική των προστίμων και των απαγορεύσεων, ο ουρανός της Αθήνας γέμισε με τους πιο τοξικούς καρκινογόνους ρύπους. Και ενώ οι σαλτιμπάγκοι της ΝΔ καμώνονται τους προστάτες, προετοιμάζοντας για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας ένα νέο… αστυνομικό κυνηγητό, ποιούν τη νήσσα για το γεγονός ότι εκατομμύρια Αθηναίοι αναπνέουν διοξίνες, ουσίες που συνδέονται όσο λίγες τόσο άμεσα με την καρκινογένεση.

Τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, ιδιαίτερα φειδωλά αναλώνονται μόνο σε ενημερώσεις για την πορεία της φωτιάς. Οι νενέκοι της «δημοσιογραφίας» έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να διαπομπεύσουν τον νεολαίο που δεν φοράει μάσκα και να του καταλογίσουν ευθύνες για την εξάπλωση και τους νεκρούς της πανδημίας, δεν ξεστομίζουν λέξη για ευθύνες για αυτό το περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα. Και είναι βέβαιο ότι όταν το κάνουν, θα τις ανακαλύψουν και πάλι στην αμέλεια και την «ατομική ευθύνη» κάποιου εργαζόμενου.

Όμως είναι τουλάχιστον αστείο, όταν ο ουρανός της Αθήνας έχει γεμίσει με τέτοιους ρύπους, που μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη των περιστατικών καρκίνου στο μέλλον, να ασχολείται η «πολιτική προστασία» με τις μάσκες και με την ώρα που κλείνουν τα εστιατόρια.

Από το πρωί του Σαββάτου μια πραγματική υγειονομική βόμβα έσκασε στον ουρανό της Αττικής. Και για αυτό οι ευθύνες των κυβερνώντων και των πολιτικών που ευθύνονται για αυτό τεράστιες. Τα βασικά ερωτήματα γύρω από αυτές προκύπτουν αβίαστα.

Με ποιους όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας, λειτουργούν τέτοιες βιομηχανίες μέσα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας;

Ποιοι έλεγχοι έπρεπε να έχουν διενεργηθεί για την τήρηση αυτών των μέτρων; Ειδικά αν μιλάμε για αυτούς που διαφημίζουν ότι πραγματοποίησαν πάνω από 57000 ελέγχους το Σάββατο για τη χρήση μάσκας, μήπως ένας από αυτούς να γίνονταν καθημερινά σε τέτοιες βιομηχανίες; Η μήπως αξιολογούν ως υπεύθυνοι διαχειριστές, ότι απειλούμαστε πιο πολύ από αυτόν που δε φοράει μάσκα, παρά από τις διοξίνες;

Μήπως πιο απλά βρίσκονται στην υπηρεσία της ασυδοσίας των βιομηχάνων και η «ατομική ευθύνη» της μάσκας αποτελεί κύριο συστατικό αυτής της υπηρεσίας;

Και το πιο καίριο ερώτημα για αυτούς που έκαναν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και αναζητούν τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Για τη δασική φωτιά που ξέφυγε από τον έλεγχο προπέρσι, παριστάνουν τους αθώους και αναζητούν υποτίθεται ευθύνες μόνο σε άλλους. Για μια φωτιά σε ένα κτίριο, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί τεράστιο υγειονομικό έγκλημα και που καίει δυο μέρες τώρα… υπάρχει καμία ευθύνη; Η μήπως ακόμη και η φωτιά σε ένα κτίριο αποτελεί «θεομηνία» για το κράτος των «άριστων»; Και θα παρουσιαστεί ως «αδύνατη» η κατάσβεση της;

Όσο και αν σύσσωμα τα ΜΜΕ και το αστικό σύστημα προσπαθούν με φούσκες να παρουσιάσουν την παλιά δεξιά παράταξη ως κάτι νέο και να κατασκευάσουν εθνάρχες με πρώτη ύλη πολιτικούς νάνους και λακέδες, τα γεγονότα θα τους περιγελούν. Και είναι βέβαιο ότι παρά τη λυσσασμένη προπαγάνδα τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αποδοκιμασία και την οργή του ελληνικού λαού.

16 Αυγούστου 2020

Διαβάστε επίσης