Μ-Λ ΚΚΕ: Για την εκκένωση του προσφυγικού κέντρου Λαυρίου

Σε αιφνιδιαστική εκκένωση του κέντρου προσφύγων στο Λαύριο προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι δυνάμεις καταστολής, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει την αντιπροσφυγική της πολιτική, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το έγκλημα με τους εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στην Πύλο.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ) μετέφεραν τους 53 διαμένοντες Κούρδους πρόσφυγες (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά) στις περίκλειστες δομές προσφύγων, με τη δικαιολογία ότι το κτίριο ήταν ακατάλληλο.

Το ίδιο δηλαδή κτίριο στο οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια είχαν αφήσει δεκάδες ανθρώπους, οικογένειες με μικρά παιδιά, στην τύχη τους και πλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαυρεωτικής, θα δημιουργηθεί στη θέση του πλατεία και υπόγειο πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί τους τουρίστες που θα καταφθάνουν στο λιμάνι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η χρονική στιγμή της εκδίωξης των Κούρδων προσφύγων δεν είναι τυχαία. Έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στο Βίλνιους και σχετίζεται με το αλισβερίσι στα ελληνοτουρκικά που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ουσιαστικά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως υπαναχωρεί μπροστά στις συνεχείς πιέσεις του καθεστώτος της Τουρκίας. Ήδη εδώ και πολύ καιρό στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έκαναν λόγο για ύπαρξη «τρομοκρατών» στο Λαύριο, στοχοποιώντας τη συγκεκριμένη δομή και τους διαμένοντες, ενώ ισχυρίζονταν ότι η Ελλάδα υποθάλπει «τρομοκράτες».

Αλληλεγγύη στους Κούρδους πρόσφυγες. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των κατατρεγμένων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.

Διαβάστε επίσης