Μ-Λ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσφεύγει στη στρατοκρατική θωράκιση του Έβρου, μετατρέποντας τη χώρα σε σιδερόφρακτο, αντιπροσφυγικό φρούριο

Κατηγορία: 

1. Μετά τα πλωτά φράγματα και τις επιτάξεις ολόκληρων εκτάσεων σε Χίο και
Μυτιλήνη για τη δημιουργία κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση δείχνει ακόμα μια φορά το ακροδεξιό, αντιπροσφυγικό μένος της αυτή τη φορά στον Έβρο. Στο τελωνείο στις Καστανιές έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πρόσφυγες, ύστερα από την κίνηση Ερντογάν να ανοίξει την κάνουλα των προσφυγικών ροών έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ, όπου δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές συγκρούσεις που διεξάγονται ανάμεσα στα τουρκικά στρατεύματα από τη μία και τον συριακό στρατό που υποστηρίζεται από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις από την άλλη.

Απέναντι στην κίνηση Ερντογάν να μετατρέψει το προσφυγικό σε μοχλό πίεσης στην ΕΕ, στέλνοντας χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα , η ελληνική κυβέρνηση προσφεύγει στη στρατοκρατική θωράκιση στις «πύλες εισόδου» μετατρέποντας τη χώρα σε σιδερόφρακτο φρούριο, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και να γίνονται τα θύματα μιας απάνθρωπης πολιτικής των κυβερνήσεων.

2. Την πολιτική της καταστολής, εκτός από τους πρόσφυγες, δοκίμασαν και οι νησιώτες σε Χίο κα Μυτιλήνη. ΜΑΤ και αστυνομική βία επεφύλαξε η κυβέρνηση σε όσους τόλμησαν να αντισταθούν στις επιτάξεις εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων – φυλακών για τους πρόσφυγες. Η κακήν κακώς ανάκληση όμως των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία συνοδεύτηκε από την καταστροφή περιουσιών των κατοίκων από τις δυνάμεις καταστολής, και η συνακόλουθη αναδίπλωση της κυβέρνησης, καταδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα εντεινόμενα αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη.

3. Αν ο ξεριζωμός εκατομμυρίων ανθρώπων από τις χώρες τους είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στις χώρες αυτές, ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα όλων των αντιπροσφυγικών συνθηκών της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, την οποία δουλικά υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ. Η συμφωνία αυτή εγκαινίασε ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, σηματοδότησε ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση της αντιπροσφυγικής πολιτικής, ενταφίασε τα δικαιώματά τους, πολλαπλασίασε την καταστολή, τους μηχανισμούς απόκρουσης και αποκλεισμού και νομιμοποίησε τον μαζικό και αναγκαστικό τους εγκλωβισμό σε μια χώρα όπου δεν θέλουν να παραμείνουν.

4. Στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο κοινός αγώνας προσφύγων και Ελλήνων για να μην κατασκευαστεί καμιά νέα δομή, να κλείσουν οι υπάρχουσες, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες, να μην μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές ψυχών. Για να έχουν οι πρόσφυγες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ενάντια στην λογική του εγκλεισμού σε στρατόπεδα. Για να καταργηθεί η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

1/ Μάρτη/2020

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης