Μ-Λ ΚΚΕ: Κάτω η νέα χουντοαπαγόρευση των «συναθροίσεων»!

Κατηγορία: 
ml kke

Όλοι στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα των εκπαιδευτικών και η ΟΛΜΕ, την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 13.00 στα Προπύλαια!

«Με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται από τις 06:00 ώρα σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2021, έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα».

Με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει την εκπαιδευτική κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου, αλλά και για να ενισχύσει την εμπέδωση της πρακτικής των κρατικών απαγορεύσεων και εν γένει του δόγματος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η ελληνική αστυνομία εξέδωσε μία ακόμη -κατά παραγγελία της κυβέρνησης- απαγόρευση συναθροίσεων.

Θυμίζουμε ότι με τις δύο προηγούμενες «απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων», στις ημέρες τιμής του Πολυτεχνείου (15 έως 18 Νοεμβρίου 2020) και στην ημέρα μνήμης του δολοφονημένου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου (6 Δεκεμβρίου 2020), η κυβέρνηση της ΝΔ «κατόρθωσε» μέσα σε ένα 20ήμερο να επαναλάβει χουντοαπαγορεύσεις που ο ελληνικός λαός είχε να βιώσει πάνω από μισό αιώνα, από τις ημέρες της Απριλιανής χούντας, 21 Απριλίου 1967, και τις ημέρες εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο, 17 Νοεμβρίου 1973. Περισσότερος συμβολισμός, περιττεύει.

Καθώς οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της ΝΔ (αστυνομία στα πανεπιστήμια, διαγραφές φοιτητών, καταργήσεις-συγχωνεύσεις ΑΕΙ, πριμοδότηση ιδιωτικών κολεγίων, κλπ.) γνωρίζουν την σχεδόν καθολική αποδοκιμασία του εκπαιδευτικού κόσμου, και τις δύο Πέμπτες που έχουν προηγηθεί της 28ης Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, και σε άλλες πόλεις, μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες βάζουν φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης, και παρά την αστυνομία, τα ΜΑΤ, τις αύρες, τα πρόστιμα, τη συκοφάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος και την τρομοκρατία που επιστράτευσε και εξαπέλυσε, τώρα κηρύσσεται έπειτα από κυβερνητική παραγγελία και η «απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η απόφαση αποτελεί νέα απόπειρα χτυπήματος στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες του λαού και της νεολαίας. Αποτελεί ωστόσο και δείκτη του πανικού της κυβέρνησης, που τρέχει για να προλάβει τις αναπτυσσόμενες αντιστάσεις και τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων κόντρα στην αντι-εκπαιδευτική, αντι-υγειονομική, συνολικά αντικοινωνική πολιτική της.

Έχει σημασία να τονιστεί ότι τα προσχήματα της «υγειονομικής προστασίας» έχουν από καιρό καταπέσει, από την ολοφάνερη άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας, αντίθετα μειώνει τις δαπάνες (παρεμπιπτόντως, στην εβδομάδα των απαγορεύσεων, έχουν δρομολογηθεί και κινητοποιήσεις των υγειονομικών). Ας σημειωθεί ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει διευκρινίσει κατηγορηματικά ότι τόσο στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις απαγόρευσης συναθροίσεων, όσο και στην τωρινή, η ίδια σε καμία περίπτωση δεν είχε εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση αναπτύσσει ταχύτητα στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, ο οποίος είναι ένα υποχρεωτικό συνοδευτικό «όχημα» της αντιλαϊκής πολιτικής, των βάρβαρων μέτρων και νόμων μέσω των οποίων επιτίθεται στα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική νέα απαγόρευση συναθροίσεων!

Όλοι στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα των εκπαιδευτικών και η ΟΛΜΕ, την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 13.00 στα Προπύλαια!

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Διαβάστε επίσης