Μ-Λ ΚΚΕ: Νέα πρόκληση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Συγκέντρωση αύριο στο Εφετείο στις 11 πμ

ml kke poreia

Νέα πρόκληση της εισαγγελέως στη δίκη της Χ. Α.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) στις 11 πμ

Λαϊκή απαίτηση η παραδειγματική τιμωρία και η φυλάκιση της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, που καταδίκασε την συμμορία της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση, αλλά και των ποινών που επέβαλε στα ηγετικά στελέχη και τα μέλη της, η εισαγγελέας Α. Οικονόμου προκαλεί και πάλι το δημοκρατικό αίσθημα του λαού μας με τη νέα εισήγησή της. Η Οικονόμου είναι γνωστή για τα χαϊδολογήματα στους χρυσαυγίτες και τις προσπάθειές της να ρίξει τη νεοναζιστική συμμορία στα “μαλακά”.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, η εισαγγελέας ζητά την αναστολή εκτέλεσης των ποινών για όλα τα στελέχη και μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας, εκτός από το φασίστα Ρουπακιά, δολοφόνο του Π. Φύσσα, ο οποίος άλλωστε έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Η εισήγηση της εισαγγελέως αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης εξίσου προκλητικής πρότασής της να αθωωθούν όλοι οι χρυσαυγίτες, καθώς και της φιλικής στάσης που κράτησε απέναντι στη νεοναζιστική συμμορία σε όλη τη διάρκεια της δίκης. Το ενδεχόμενο να υιοθετήσει το δικαστήριο μια τέτοια πρόταση και να αφήσει ελεύθερους τους εγκληματίες νεοναζί αποτελεί βάναυση καταπάτηση των δημοκρατικών αισθημάτων του λαού μας και της προηγούμενης δικαίωσης με την οποία υποδέχθηκε το λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα την καταδίκη των χρυσαυγιτών.

Παράλληλα, η πρόταση της εισαγγελέως, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης, που δεν διστάζει να καταδικάσει με τον πιο σκληρό τρόπο σε 10ετή φυλάκιση μια καθαρίστρια εξ αιτίας ενός απολυτήριου και την ίδια στιγμή να χαϊδεύει τα φασιστοειδή, αυτούς που – κατά τα άλλα – καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση.

Η άμεση φυλάκιση των φασιστών αποτελεί, όχι μόνο λαϊκή απαίτηση, αλλά συνιστά και τη δικαίωση των σκληρών αγώνων του λαϊκού – αντιφασιστικού κινήματος όλη την προηγούμενη περίοδο. Με το φασισμό όμως δεν ξεμπέρδεψε ο λαός μας. Οι ακροδεξιές και φασιστικές ιδέες, τα ρατσιστικά κηρύγματα μίσους, γεννιούνται καθημερινά ως αποτέλεσμα της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης που γιγαντώνει την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια, βαθαίνει το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας. Ο λαός μας αναμφίβολα πρέπει να αποδοκιμάσει την προσβλητική και προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που συγκαλύπτει τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία. Πρέπει παράλληλα να εντείνει την πάλη του ενάντια στην αντιδραστική πολιτική που καθημερινά εκτρέφει τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες.

19-10-2020

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚE

Διαβάστε επίσης