Μ-Λ ΚΚΕ: Περιφρόνηση και απανθρωπιά απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και όλο το λαό από τον Μητσοτάκη

Είναι γνωστό πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα «Τέμπη» καταχωνιάστηκαν. Η υποκρισία του «πένθους» έληξε. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για έρευνα των αιτιών και απόδοση των ευθυνών ξεφούσκωσαν. Ότι θα έφθανε όμως ο Μητσοτάκης να εξαπολύει επίθεση στους συγγενείς των θυμάτων και με προκλητική θρασύτητα να τους εγκαλεί ότι «εργαλειοποιούν αυτό το ζήτημα», επειδή ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους αυτού του μαζικού εγκλήματος, αποκαλύπτει όχι μόνο την επιδίωξή του να συγκαλύψει και να ενταφιάσει για δεύτερη φορά τους νεκρούς των Τεμπών, αλλά δείχνει την περιφρόνηση και την απανθρωπιά του απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και σε όλο το λαό.

Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τη βασική ευθύνη, δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, όλοι αυτοί όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνουν τώρα τους τιμητές. Το φοβερό έγκλημα στα Τέμπη έχει την αφετηρία του στη διατεταγμένη από την ΕΕ «πλήρη απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων, στις ιδιωτικοποιήσεις. Ένοχοι είναι όλοι αυτοί που συνέργησαν στην εκποίηση του ΟΣΕ που προχώρησαν στη σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση, με μυστικές συμβάσεις και προκλητικές επιδοτήσεις. Οι ίδιοι που -παγερά αδιάφοροι για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβατών- άφησαν το σιδηροδρομικό δίκτυο να καταρρέει, να λειτουργεί σε μια τραγικά επικίνδυνη, απαρχαιωμένη κατάσταση χωρίς στοιχειώδη μέσα και δικλείδες ασφάλειας.

Με το έγκλημα στα Τέμπη δεν δέχθηκε ισχυρό πλήγμα μόνο το νεοφιλελεύθερο αφήγημα του επιτελικού κράτους, των δήθεν αρίστων και της οικονομικής τάχα ανάπτυξης, με το οποίο βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα μισθωμένα ΜΜΕ. Στο κάδρο των ενόχων μπήκαν όλοι όσοι υπηρέτησαν, επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια, τη μνημονιακή βαρβαρότητα, από κυβερνητικές θέσεις ή αντιπολιτευόμενοι τάχα.

Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτό απαίτησε και απαιτεί σύσσωμος ο λαός και η νεολαία στις αλλεπάλληλες παλλαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις προσπάθειές της να συγκαλύψει το έγκλημα.

Διαβάστε επίσης