Μ-Λ ΚΚΕ: Πολιτική πρακτική που δεν βοηθά στη μαζικότητα των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Πάνω από τρεις μήνες ο Παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται με απαράμιλλο ηρωισμό και τεράστιες θυσίες στον πόλεμο εξολόθρευσής του, που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Μπροστά στο ισραηλινό φασιστικό κτήνος που τροφοδοτείται και στηρίζεται από τους παγκόσμιους δυνάστες των λαών, τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δεν κάμπτεται και γράφει μια από τις ενδοξότερες σελίδες του μακρόχρονου αγώνα του για ένα ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος.

Τούτες τις ώρες, αυτούς τους μήνες, ο Παλαιστινιακός λαός έχει ανάγκη από τη μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση. Και είναι γεγονός ότι παγκόσμια, σε όλες τις ηπείρους, έχει εκδηλωθεί και εκδηλώνεται μια τεράστια αλληλεγγύη με συνεχείς διαδηλώσεις και συλλαλητήρια εκατομμυρίων ανθρώπων που φωνάζουν δυνατά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Στη χώρα μας, από τον Οκτώβριο που άρχισε η γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ξεκίνησαν να γίνονται κινητοποιήσεις με πορείες προς την ισραηλινή και την αμερικάνικη πρεσβεία, οι οποίες για κάποιο χρονικό διάστημα απόκτησαν σημαντική μαζικότητα, λόγω του ότι τα συναισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στον Παλαιστινιακό λαό μπόρεσαν να εκφραστούν μέσα από συντονισμένες διαδηλώσεις, στις οποίες συμπορεύτηκαν όλες οι δυνάμεις που απηύθυναν ανάλογα καλέσματα.

Αυτό, ωστόσο, δεν είχε ανάλογη συνέχεια, γιατί δυνάμεις (πρώτα απ’ όλα το ΚΚΕ) διέκοψαν τα καλέσματα και τη συμμετοχή τους σε κεντρικά συλλαλητήρια συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό. Αλλά επιπλέον και γιατί οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που εξακολούθησαν να καλούν και να πραγματοποιούν πορείες συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό δεν τις συντονίζουν: γίνονται είτε σε διαφορετικό χώρο είτε σε διαφορετική ημερομηνία, υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Αυτή η πρακτική κάθε άλλο παρά βοηθά να έχουν μαζικότητα οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης (εξαιτίας αυτού του λόγου μία εξ αυτών σχεδόν ματαιώθηκε). Μειώνουν τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης που μπορεί να εκδηλωθεί στο λαό της Παλαιστίνης και δεν συμβάλλουν στη διεύρυνση και ανάπτυξή τους, δυσκολεύουν ένα κόσμο να πάρει μέρος, αν και θέλει να διαδηλώσει υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ διαφωνεί με αυτή τη λαθεμένη πρακτική και καλεί να μπει ένα τέρμα σε αυτή. Εκείνο που μπορεί να συμβάλει στο να εκφρασθεί με τον καλύτερο τρόπο η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Παλαιστίνης είναι η διοργάνωση ενωτικών κινητοποιήσεων, στις οποίες να συντονίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητά τους. Αυτό έχει ανάγκη η παλαιστινιακή αντίσταση. Αυτό είναι και το πιο ωφέλιμο για τον Παλαιστινιακό λαό στις σκληρές ώρες που περνά.

19/1/2024

Διαβάστε επίσης