Μ-Λ ΚΚΕ: Στη ΔΕΘ ξαναπιάνουμε το νήμα των αγώνων

Κατηγορία: 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι,

Ύστερα από την άνοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση, μια νέα πολιτική κατάσταση διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας που χαρακτηρίζεται από όξυνση της πολιτικής αντίδρασης σε βάρος του «εσωτερικού εχθρού», ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως φάνηκε με την κατάργηση του Ασύλου και τις κατασταλτικές επιχειρήσεις σκούπας για το μάζεμα «σκουπιδιών» και «σκόνης», χτύπημα των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του λαού, ενίσχυση της πολιτικής της λιτότητας, νέα επίθεση στην Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση, την Πρόνοια.

Η ουσιαστική ταύτιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν κυβέρνηση, με την πολιτική της ΝΔ δημιούργησε συνθήκες συντηρητικής κοινωνικής μετατόπισης, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την επάνοδο της Δεξιάς πριν δυο μήνες. Το έδαφος τώρα είναι στρωμένο για μεγαλύτερη σκλήρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, για νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του Μητσοτάκη και οι κάλπικες υποσχέσεις του, ενόψει ΔΕΘ, για «ανάπτυξη» προϋποθέτουν και ταυτίζονται με τη σκληρή καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζομένων, με συνθήκες γενικευμένης εργοδοτικής ασυδοσίας. Τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο Αύγουστο, που ναρκοθετούν το δικαίωμα στην απεργία και αφήνουν ανεξέλεγκτους τους εργοδότες να απολύουν, αποτελούν νέα κλιμάκωση των αντεργατικών, αντιδραστικών ανατροπών.

Η περίφημη ανάπτυξη και οι επερχόμενες επενδύσεις, για τις οποίες πλειοδοτεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επέλαση των πολυεθνικών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που υφαρπάζουν τις κρατικές επιχειρήσεις και υποδομές, όπως πρόκειται να συμβεί με τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη κρατική επιχείρηση, τη ΔΕΗ, αφού πρώτα εκτόξευσαν στα ύψη την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Μια επέλαση που συντελείται πάνω στο έδαφος της συντριβής του εργατικού μισθού και των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

H κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκποίηση του πλούτου της χώρας δεν στοχεύουν σε καμία ανάπτυξη, σε καμία εξυγίανση. Στοχεύουν στη βίαιη μεταφορά πλούτου από «κάτω» προς τα «πάνω», από το λαό και τους εργαζόμενους προς το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, το αλυσόδεμα του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι,

Υπηρετώντας πιστά το δόγμα της υποτέλειας «ανήκομεν εις την Δύσιν», ο Μητσοτάκης φρόντισε να υποβάλει άμεσα τα διαπιστευτήριά του στη Μέρκελ και τον Μακρόν και το ίδιο σκοπεύει να κάνει σε λίγες μέρες και με τον Τραμπ, παρέχοντας διαβεβαιώσεις πως το «κράτος έχει συνέχεια» και ότι θα τηρήσει πιστά την αμερικανονατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών.

Στο φλεγόμενο, γεωπολιτικό περιβάλλον της περιοχής μας, που χαρακτηρίζεται από σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με την κυβέρνηση της Τουρκίας να κλιμακώνει τις επεκτατικές της διεκδικήσεις, η ασφυκτική πρόσδεση της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, στις ΗΠΑ και ο ρόλος πλασιέ των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων μόνο επικίνδυνες εξελίξεις μπορεί να σημαίνουν για το λαό μας.

Η «αναβάθμιση» της χώρας, για την οποία κομπάζει η κυβέρνηση ΝΔ, τα συγχαρητήρια και η στήριξη που εισπράττει από τους ισχυρούς, Τραμπ, Μέρκελ, Μακρόν και άλλους, μόνο επιτυχίες και αναβάθμιση δεν είναι. Είναι η «αναγνώριση», στη σημερινή φάση, του ρόλου της υποτελούς κυβέρνησης που υπηρετεί πειθήνια τις προσταγές τους.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι,

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,­ ο λαός δεν έχει άλλη λύση παρά να αντιπαρατάξει τον ενισχυμένο, ενωτικό, παρατεταμένο μαζικό αγώνα του για να μπορέσει να βγει από το τούνελ της αυξανόμενης φτώχειας, ανεργίας και εθνικής υποτέλειας, που τον σέρνουν.

Απέναντι στη διαλυτική γραμμή των δυνάμεων που κυριαρχούν στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και ορθώνουν φραγμούς στον αγώνα των εργαζομένων, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση των μαζικών οργανώσεων του κινήματος, των συνδικάτων, κόντρα στις πολιτικές του συμβιβασμού και της υποταγής, των ρεφορμιστικών αυταπατών, της παραλυσίας και της πολυδιάσπασης, των κούφιων εντυπωσιοθηρικών πρακτικών.

Να ξαναπιάσουμε το νήμα των μαζικών αγώνων, να οργανώσουμε την πάλη μας. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, μπορούμε να το κάνουμε.

Το συλλαλητήριο στη ΔEΘ θα πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να δυναμώσει η λαϊκή πάλη.

Όλοι στην πορεία, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 6 μμ, στην Καμάρα.

Διαβάστε επίσης