Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό–Τετάρτη 15 Μαΐου, 18:00, πάρκο Ελευθερίας

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Πάνω από 6 μήνες τώρα, το φασιστικό κράτος του Ισραήλ έχει μετατρέψει τη λωρίδα της Γάζας σε ένα απέραντο νεκροταφείο, ενώ διαρκείς είναι οι δολοφονίες και οι εποικισμοί στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ και σε κάθε τόπο που ζουν Παλαιστίνιοι. Με την πιο κτηνώδη βία και με φρικώδη εγκλήματα, ο ισραηλινός φασισμός δολοφονεί καθημερινά τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Τη γενοκτονία απέναντι στους Παλαιστίνιους στηρίζουν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, που χρηματοδοτεί και τροφοδοτεί την ισραηλινή επιθετικότητα. Οι νατοϊκές αρμάδες που πλέουν όλη αυτή την περίοδο στην περιοχή, οι δηλώσεις στήριξης της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, οι απειλές απέναντι στους λαούς που στέκονται στο πλευρό της Παλαιστίνης, η άγρια καταστολή απέναντι στους Αμερικάνους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό, η προβολή του Ισραήλ ως κράτους που «έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα» για να δικαιολογηθούν τα πιο φρικτά εγκλήματα αποδεικνύουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ να διατηρήσουν το καθεστώς του τρόμου στη Μέση Ανατολή, στην οποία διαρκώς χάνουν ερείσματα και επιρροή, χρησιμοποιώντας το Ισραήλ, το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή.

Στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έσπευσε να τοποθετήσει τη χώρα μας και η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της και εμπλέκοντας τον λαό μας στα επικίνδυνα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

76 χρόνια από τη Νάκμπα, την ημέρα δηλαδή που το Ισραήλ εκδίωξε βίαια τους Παλαιστίνιους από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός έχει χύσει ποταμούς αίματος στον αγώνα του για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία. Αυτό συμβαίνει και σήμερα, με τα χιλιάδες παιδιά, τους αμάχους και τις γυναίκες που δολοφονούνται καθημερινά με τον πιο φρικτό τρόπο, με τους εποικισμούς, τις φυλακίσεις, τις απαγωγές και τους αποκλεισμούς.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και καταδικάζει τα εγκλήματα του ισραηλινού σιωνισμού και των δυτικών ιμπεριαλιστών προστατών του. Χαιρετίζουμε τα ε­κα­τομμύρια σε όλο τον πλανήτη που κινητοποιούνται και αγωνίζονται ενάντια στη γενοκτονία και υπέρ του δίκαιου αγώνα του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού. Έπαθλο γι’ αυτόν τον ηρωικό αγώνα δεν μπορεί παρά να είναι ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, την Τετάρτη 15/5 στις 6.00μμ στο πάρκο Ελευθερίας

Διαβάστε επίσης