Μ-Λ ΚΚΕ: Όχι στην προπαγάνδα εξωραϊσμού της ΕΕ - Σταθερά στο δρόμο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα

εξω η ελλαδα απο την εε

Παρά την πολύχρονη αντιδραστική φιλοευρωπαϊκή προπαγάνδα, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν, πλέον, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όνομα της οποίας ο λαός καλείται διαρκώς σε θυσίες, δεν είναι ένωση των λαών, όπως διαλαλούν οι προπαγανδιστές της, αλλά συνένωση των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους εναντίον των λαών. Ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός που στρέφεται ενάντια στους λαούς και γίνεται θηλιά για την εργατική τάξη, την αγροτιά, τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Η εργατική τάξη και οι λαοί της Ευρώπης, αντιμέτωποι χρόνια με την αντιδραστική πολιτική του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, με τα «Σύμφωνα Σταθερότητας» και, τα τελευταία έτη, με τη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης, ενώ δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένων πετιούνται στην ανεργία και ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας επιβάλλεται. Αυτή είναι η ΕΕ, και την ωμή της πραγματικότητα κανένα φιλοΕΕ τροπάριο δεν μπορεί να τη συγκαλύψει. 

Χθες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ)  σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν και επιτείνουν ασταμάτητα το καταστροφικό έργο, καταβυθίζοντας την ελληνική κοινωνία στην άβυσσο των υποδουλωτικών μνημονίων και αλυσοδένοντας τη χώρα με νέα δεσμά ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας.

Κάτω από τις προσταγές και τον νεοαποικιακό έλεγχο της ΕΕ και του ΔΝΤ,  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα επί μέτρων που επέβαλαν, άπλωσαν από τη μια ως την άλλη άκρη της Ελλάδας τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Συνθλίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, διαλύουν τη δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, και κατεδαφίζουν ό,τι απόμεινε από τις κοινωνικές κατακτήσεις, ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο, κλιμακώνοντας αδίστακτα για τους αντιλαϊκούς σκοπούς τους την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών, την αστυνομοκρατία και κρατική τρομοκρατία, τον εκφασισμό του κράτους.

Για δεκαετίες, οι κυρίαρχες δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (και οι παραφυάδες τους)  ορκίζονται στο όνομα της ΕΟΚ και της ΕΕ, της Ευρωζώνης και του Ευρώ, και ταυτίζονται με τη στρατηγική της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, πασχίζοντας να περάσουν μέσα στο λαϊκό και αριστερό κίνημα τη θέση για το σφιχτοδέσιμο της Ελλάδας στο άρμα της ΕΕ.

Από την άλλη μεριά, η ηγεσία του ΚΚΕ, παραπέμποντας τη λύση όλων των προβλημάτων στη μελλοντική «λαϊκή εξουσία» του, όχι μόνο δεν κάνει αγώνα για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ (και το ΝΑΤΟ) και για την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, αλλά αντίθετα καταγγέλλει όσους μιλούν για εξάρτηση και υποτέλεια· προβάλλοντας εξωφρενικές ψευτοθεωρίες περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας», αρνείται και θεωρεί ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα, παρωχημένο και εκτός εποχής, τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία! Στην πραγματικότητα η ηγεσία του ΚΚΕ εξωραΐζει το σημερινό σύστημα της εξάρτησης και της υποτέλειας, παραγνωρίζει και συγκαλύπτει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επικυριαρχία του ιμπεριαλισμού, και τον αφήνει στο απυρόβλητο.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ

Καμία δημαγωγία δεν μπορεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα. Την ίδια ώρα που δημαγωγούν ασύστολα για τα ματωμένα πλεονάσματα, την «έξοδο στις αγορές» και το «τέλος των μνημονίων», δεν παύουν να προωθούν και νέα εξοντωτικά μέτρα για την επομένη των ευρωεκλογών και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει ο εργαζόμενος λαός με τον αγώνα του, για να μπει φραγμός στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ολιγαρχίας – ΕΕ – ΔΝΤ.
Οι στυλοβάτες της εξάρτησης και της υποτέλειας, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν μια τέτοια προοπτική, για να κρατούν τον λαό στη γωνία, για να ελέγχουν και διοχετεύουν την οργή του σε ανώδυνα για το σύστημα πλαίσια. Πριμοδοτούν και στήνουν απ’ τη μια μεριά, δίπλα στα υπάρχοντα, και νέα αναχώματα. Για να διασώσουν το σύστημα που υπηρετούν από την αγιάτρευτη κρίση του, να κερδίσουν χρόνο και να στερεώσουν την εξουσία τους που έφερε τη χώρα και τον λαό στη χρεωκοπία, αναπαράγουν τα ψεύτικα διλήμματα, συνδυάζουν τα ρόπαλα με την πιο απερίγραπτη αντιαριστερή και αντικομμουνιστική λογοκοπία, σπέρνουν στον λαό αυταπάτες και καλλιεργούν τη μοιρολατρεία.
Μπροστά στις αντιλαϊκές-αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετά τις εκλογές, το πρόβλημα δεν είναι ποια αστικά κόμματα ή ποιος αντιδραστικός φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός κομμάτων θα κληθεί να συν-διαχειριστεί την κρίση, αλλά να δυναμώσει ο μαζικός λαϊκός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας, ο μόνος δρόμος για την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και της νεολαίας.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η υπαγωγή της Ελλάδας σε διεθνή οικονομικό έλεγχο και επιτήρηση κατέδειξε τον ρόλο του δυνάστη που ασκεί πάνω στη χώρα μας ο ιμπεριαλισμός.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και πατριώτη, κάτω από το φως των οδυνηρών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων των τελευταίων χρόνων, να παλέψει για να φύγει η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας, σαν αναπόσπαστο τμήμα του ασίγαστου αγώνα του λαού μας να απαλλαγεί από την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

ΕΞΩ από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑ­ΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης