Να αποσυρθεί τώρα το νέο φασιστικού τύπου μέτρο – Να αποσυρθούν όλα τα αντιεπιστημονικά, διχαστικά και αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης – Ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα – Η μόνη πραγματική απάντηση στην πανδημία

Κατηγορία: 

Με ένα νέο, φασιστικού τύπου μέτρο η κυβέρνηση επιχειρεί ένα ακόμη βήμα στην πολιτική του διχασμού, του αυταρχισμού και της πειθάρχησης. Χρησιμοποιώντας ξανά τη βία τής οικονομικής εξόντωσης, μετά από τους εργαζόμενους σε υγεία και πρόνοια επιβάλλει τώρα την υποχρεωτικότητα σε όσους είναι άνω των 60 ετών και κατά κύριο λόγο στους συνταξιούχους.

Παρά τις προηγούμενες δηλώσεις με τις οποίες απέκλειε κάθε επέκταση της υποχρεωικότητας, παρά την αναγνώριση της αναποτελεσματικότητας του μέτρου ως προς την επέκταση του εμβολιασμου, αιφνιδιαστικά με ένα ακόμη διάγγελμα ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα δυσβάσταχτο χαράτσι για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Προφανώς η αλλαγή θέσης έχει να κάνει με την υποχώρηση των αντιδράσεων για την προηγούμενη εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας. Τα 100 ευρώ το μήνα -ή 1200 ευρώ ετησίως- αποτελούν μέτρο εξόντωσης για τους απόμαχους των πενιχρών συντάξεων. Καταπατώντας έτσι βασικά συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες, με τη νέα υποχρεωτικότητα και με πρόσχημα πάντα την αντιμετώπιση της πανδημίας εδραιώνει ακόμα πιο βαθιά το αντιδραστικό καθεστώς.

Έχει προηγηθεί η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Εκτός από αυτούς που με τον εκβιασμό της απόλυσης σύρθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα χωρίς τη βούληση τους, 7000 υγειονομικοί έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και το ΕΣΥ σε ακόμα μεγαλύτερη διάλυση. Ακολούθησαν δεκάδες αντιεπιστημονικά μέτρα ποινών, περιορισμών και απαγορεύσεων για τους ανεμβολίαστους. Απαγόρευση σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ για την εργασία, τα ταξίδια ή το δικαίωμα αναψυχής σε όλους τους ανοιχτούς χώρους -κατά παράβαση κάθε λογικής- απαιτείται μόνο για αυτούς rapid. Ακόμα και για να διατηρούν το δικαίωμα στην εργασία ή τις σπουδές εκατομύρια εργαζόμενοι και φοιτητές υποχρεώνονται στο μηνιαίο χαράτσι των τεστ. Έτσι η κυβέρνηση μετατρέπει τα εμβόλια από εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας σε εργαλείο επιβολής της αντιυγειονομικής της πολιτικής.

Τα εμβόλια αναμφισβήτητα αποτελούν βασικό όπλο. Ένα όπλο όμως που από μόνο του δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Απαιτούνται φάρμακα και τεστ. Οργανωμένοι διαγνωστικοί έλεγχοι από την πολιτεία με στόχο τον έλεγχο και την επιτήρηση της πανδημίας και όχι τις ποινές. Απαιτούνται μέτρα πραγματικής πολιτικής προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία, χώρους εργασίας κλπ. Απαιτείται πάνω από όλα ένα ισχυρό, άρτια εξοπλισμένο και πλήρως στελεχωμένο ΕΣΥ. Απαιτούνται δηλαδή όλα αυτά που δεν κάνει 2 χρόνια τώρα η κυβέρνηση. Και που όχι μόνο δεν ενίσχυσε, αλλά υπονόμευσε ακόμα περισσότερο εν μέσω πανδημίας το ΕΣΥ, με στόχο πάντα την ιδιωτικοποίηση του χώρου της υγείας.

Αυτή την αναντίρρητη αλήθεια επιχειρεί να θάψει η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της διαρκούς στοχοποίησης και της καλλιέργειας του διχασμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Με αυτή την πολιτική, όμως, οδηγεί διαρκώς σε νέες εκατόμβες τον ελληνικό λαό. Τα γεγονότα βοούν. Δεν είναι μια πολιτική που στοχεύει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι μια πολιτική που στοχεύει στην επιβολή και εδραίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος. Η περιστολή βασικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων αποτελεί το όχημα για το συντριπτικό χτύπημα των κατακτήσεων σε εργασία, υγεία, παιδεία, πρόνοια, σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Η κάθε μορφής διάκριση και η όποια υποχρεωτικότητα δεν αποτελούν μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα. Στοχεύουν στην κατασκευή ενόχων και στη μετάθεση των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών. Στοχεύουν στην πειθάρχηση και τη διαμόρφωση αντιδραστικών συνθηκών για την επιβολή μιας ολέθριας πολιτικής. Στοχεύουν στην ανεμπόδιστη συνέχιση της διάλυσης του ΕΣΥ. Το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν στο ζήτημα του εμβολιασμού είναι να δίνουν τροφή στην ακροδεξιά και να μετατρέπουν τους ανεμβολίαστους σε αντιεμβολιαστές.

Το προοδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει τώρα να απορρίψει χωρίς «αν» και «αλλά» κάθε τέτοιο μέτρο. Να υψώσει πύργο αντίστασης ενάντια στην προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Να αγκαλιάσει με τα αιτήματα, την αλληλεγγύη και κυρίως τους αγώνες του όλα τα κομμάτια που έχουν στοχοποιηθεί από την κυρίαρχη πολιτική και να ενώσει το λαό στον αγώνα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη λήψη πραγματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δοθεί και άλλος χρόνος σε αυτή την αδράνεια, οι πολιτικές εξελίξεις θα χρωματίζονται από ακροδεξιές αναζητήσεις και μετατοπίσεις.

Ναι στο εμβόλιο. -Όχι σε κάθε μορφής υποχρεωτικότητα.

Να αποσυρθεί τώρα το μέτρο για τους άνω των 60.

Να γίνει άρση των αναστολών και να επιστρέψουν άμεσα οι υγειονομικοί στην εργασία τους.

Όχι στις αντιεπιστημονικές ποινές, τις διακρίσεις και το διχασμό.

Ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ, μέτρα πρόληψης και πραγματικής πολιτικής προστασίας τώρα.

Διαβάστε επίσης