Να καταγγελθεί πλατιά η αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια!

Κατηγορία: 

Το πρωί της Πέμπτης 13/11 ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης κάλεσε τις δυνάμεις καταστολής να περικυκλώσουν το κτίριο της Νομικής προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση για κατάληψη του Φ.Σ. Νομικής. Ανάλογη πρακτική εφαρμόστηκε και από τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, κ. Γάτσιο ο οποίος έσπευσε να κλείσει τη σχολή, με αστυνομική παρουσία,  προκειμένου να μην διεξαχθεί η συνέλευση των φοιτητών που ήταν προγραμματισμένη. Aκολούθησαν γεγονότα αστυνομικής τρομοκρατίας και βίας σε βάρος φοιτητών με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματιστούν στο κεφάλι και να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η δήλωση στο Κοινοβούλιο του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλου: «Οι φοιτητές που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια είναι προεόρτια τρομοκρατίας, οι σωστοί φοιτητές είναι αυτοί που είναι μέσα στα πανεπιστήμια και όχι αυτοί που είναι απέξω» αποκαλύπτοντας με γλαφυρότητα την πρόθεση της συγκυβέρνησης να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία.

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν δυναμική κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στο νεολαιίστικο κίνημα. Πρώτα security στις σχολές, μετά απειλές και εισαγγελείς απέναντι στο μαθητές και τώρα η απαγόρευση υλοποίησης συνδικαλιστικών αποφάσεων και διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων. Φυσικά ο χρόνος που γίνονται όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίος λίγες μέρες πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει από τη μνήμη της νεολαίας αλλά και όλης της κοινωνίας το αγωνιστικό φορτίο του Πολυτεχνείου. Επιδιώκει να το μετατρέψει σε μια άνευρη ημέρα μνήμης που θα γιορτάζεται κατ'οίκον και όχι στους δρόμους όπως τόσα χρόνια το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα επέβαλλαν. Θέλει με κάθε τρόπο να αλλοιώσει και να αποσιωπήσει τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα που το Πολυτεχνείο ενσαρκώνει. Να εμποδίσει την μετατροπή του σε μέρα αγώνα και αντίστασης ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, στην πολιτική που εκθεμελιώνει την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!

Η Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα τη βία της αστυνομίας και τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις, που περιορίζουν, αν δεν καταργούν, τη συνδικαλιστική δράση. Καλεί όλους τους φοιτητές να αποδοκιμάσουν δυναμικά την κρατική καταστολή και να προασπίσουν τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές τους ελευθερίες. Μόνο το μαζικό, οργανωμένο και πολιτικοποιημένο φοιτητικό κίνημα, στο πλευρό του λαού, μπορεί να δώσει απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Η απάντηση στη σημερινή κατάσταση βρίσκεται στα ανεκπλήρωτα αιτήματα του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία

Όχι στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου!
Κάτω η κρατική καταστολή!
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!
Το Πολυτεχνείο ζει στον αγώνα για Ψωμί, Παιδεία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία!

Διαβάστε επίσης