Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και την υπονομευτική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών!

Κατηγορία: 

Όλοι στην συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια την Πέμπτη 3/6 στις 13.00

Εκμεταλλευόμενη για ακόμα μια φορά το μούδιασμα του λαού και των συνδικαλιστικών του οργάνων μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, η κυβέρνηση προωθεί ακάθεκτη ένα αντεργατικό νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες ενός ολόκληρου αιώνα.

Η κατάργηση του οχτάωρου, η νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, το φακέλωμα των εργαζομένων που συνδικαλίζονται, όλα αυτά αποτελούν μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας και σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, μέτρα αντιδημοκρατικά, που βαθαίνουν το καθεστώς της σύγχρονης μισθωτής σκλαβιάς.

Απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, αναπτύχθηκαν την προηγούμενη περίοδο σημαντικοί αγώνες και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Προκειμένου να μπει φρένο στο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι ανάγκη οι αγώνες να κλιμακωθούν και μαζικοποιηθούν. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση στρέφουν το εργατικό κίνημα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχονται από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, που συνέπραξαν στη μετάθεση της προκηρυγμένης απεργίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ από Πέμπτη 3/6, για μία εβδομάδα μετά, την Πέμπτη 10/6, ακολουθώντας τις μονομερείς και διασπαστικές ενέργειες της διορισμένης, φιλοκυβερνητικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ σαμποτάρισε την απεργία στις 3/6, όπως είχε σαμποτάρει και την απεργία της Πρωτομαγιάς, όπου αρνήθηκε μέχρι και να καλέσει σε διαδήλωση! Η μετάθεση του αγώνα αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζομένους που είχαν αποφασίσει να απεργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη ενώ περιορίζει τις αντιστάσεις που υψώνει ο κόσμος της εργασίας και φέρνει πιο κοντά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Αυτός άλλωστε είναι και ο πραγματικός στόχος των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, το έργο των οποίων σιγοντάρει «αγωνιστικά» το ΠΑΜΕ!
Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές και μαθητές, να διαδηλώσουμε στο πλευρό των πρωτοβάθμιων σωματείων που αντιστέκονται στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος, και καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 3/6, 13:00!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!
ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Διαβάστε επίσης