Να πούμε STOP!

Κατηγορία: 

Στο Πανεπιστήμιο των λίγων κι εκλεκτών που μας ετοιμάζουν!

Στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν!

Να τους σταματήσουμε απ’ το να καταστρέφουν το μέλλον μας!

Ας δούμε τι έχουμε λοιπόν! Ας δούμε τι τρέχει σε βάρος μας το τελευταίο διάστημα! Ακούμε συνεχώς για το αν και πότε θα κλείσει η 2η αξιολόγηση. Για το ποια και πόσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να κλείσει αυτή η αξιολόγηση. Ακούμε συνέχεια για τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, για τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις, για τις κόκκινες γραμμές κι άλλα τέτοια. Πράσινα άλογα και μεταξωτές κορδέλες θα πούμε εμείς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι στο παρελθόν τα ’χουν υπογράψει όλα και καθόλου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπογράψουν ό,τι ακόμα τους ζητηθεί. Το ’δαμε άλλωστε πρόσφατα πως ενώ όλοι φώναζαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν κι άλλα μέτρα απ’ αυτά που ήδη έχουν συμφωνηθεί, τελικά δέχτηκαν. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα μας ξεζουμίσουν περεταίρω, ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, είναι το ψυχοπλάκωμα που θέλουν να μας υποβάλουν ώστε στο τέλος, να πούμε κι ευχαριστώ για τα νέα μέτρα-ταφόπλακα που θα μας υποβάλουν.

Ανεξάρτητα όμως από το τι θα γίνει με τη 2η αξιολόγηση της κυβέρνησης από ΕΕ-ΔΝΤ, η πολιτική των μνημονίων θα συνεχιστεί, όπως και η επίθεση στην εκπαίδευση. Ανακοίνωση όπως αυτή που βγήκε από σύσκεψη πρυτάνεων λίγο καιρό πριν με την οποία ζητήθηκε μείωση των εισαχθέντων, μείωση που αγγίζει σε ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα το 50%!, αφήνοντας κατ’ ουσίαν έξω από την ανώτατη εκπαίδευση μεγάλο αριθμό της μαθητικής νεολαίας, προλειαίνουν το έδαφος και αποτελούν προάγγελο για το μέγεθος της επίθεσης. Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνονται τη φοιτητική μέριμνα, προτείνοντας ευθέως την έξοδο των φοιτητών από το πανεπιστήμιο!

Την λογική αυτή την ξέρουμε, την έχουμε ξανακούσει: η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι για όλους.

Όλα αυτά προφανώς δεν είναι αποτέλεσμα μιας τρικυμίας, δεν είναι κάτι το απροσδόκητο. Είναι η πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που φέρνει φτώχεια, ανεργία και στην εκπαίδευση έρχεται να οξύνει του ταξικούς φραγμούς. Έκφραση αυτής της πολιτικής αποτελούν τα πορίσματα του «Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία» που φέρνουν νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολών και πετάγματος φοιτητών από τις σχολές, αφού «θα σπουδάζουν τόσοι, όσους αντέχει η οικονομία»!

Για να περάσει όμως αυτή η πολιτική τσακίσματός των δικαιωμάτων χρειάζεται τρομοκρατία, χρειάζεται να σβήσουν, να εξαφανίσουν κάθε εστία αντίστασης και διεκδίκησης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι μηνύσεις του καθηγητή κ. Παύλου -γνωστού για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή- σε βάρος 9 συμφοιτητών μας που συνδικαλίζονται στο Πολυτεχνείο Ξάνθης, επειδή τόλμησαν να μπουν μπροστά στην διοργάνωση διαμαρτυριών κατά την καθηγητικής αυθαιρεσίας. Να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται περί μεμονωμένου περιστατικού. Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχονται γενικευμένη επίθεση σε όλους τους τομείς, μέσω της ποινικοποίησης των απεργιών και της συνδικαλιστικής δράσης, μέσω της καταστολής των διαδηλώσεων.

Σε μια εποχή που κάθε δικαίωμα μας καταπατάται καθημερινά και πετιέται στο κάλαθο των αχρήστων σαν άλλο κουρελόχαρτο, σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη και το μέλλον όλο και πιο αβέβαιο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χάραξη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα.

Για την Πορεία η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην συλλογική δράση, στην οργάνωση μας, στην ενεργοποίηση του συλλόγου μας, κόντρα στην ηττοπάθεια την απογοήτευση και την υποχώρηση.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Πορεία δίνει, και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις.

Τα προβλήματά μας δεν είναι ατομικά, αλλά συλλογικά,

και μόνο συλλογική μπορεί να είναι η απάντηση σε αυτά

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ

Για να δούμε καλύτερες μέρες για το λαό μας!

Γιατί η Ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας!

                                                             Γιάννης Τ., Γιάννενα, 08/03/2017

Διαβάστε επίσης