ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ”

Κατηγορία: 

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς εργάτες της “Μαλαματίνας”, οι οποίοι για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργάτες παλεύουν για να ανακληθούν οι 15 απολύσεις συναδέλφων τους, καθώς και να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Σαν να μην έφτανε η μείωση κατά 20% του μισθού των εργατών, τα τελευταία χρόνια, τώρα η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη τις διατάξεις του ανεργατικού νόμου Χατζηδάκη, προχωρά σε βλαπτικές αλλαγές των όρων εργασίας και σε απολύσεις. Για να περάσει τα σχέδια της, προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά δεν βρέθηκαν παρά μια χούφτα για να τον στελεχώσουν. Φέρνει τα ΜΑΤ στο εργοστάσιο για να επιβάλλουν “το νόμο και την τάξη” και την είσοδο των απεργοσπαστών. Τα δικαστήρια, που είναι γνωστός ο ρόλος τους, έβγαλαν παράνομη την απεργία των εργατών. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, η “δικαιοσύνη”, η αστυνομία και η εργοδοσία αποτελούν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στους εργάτες, στο λαό και στα δικαιώματά τους.

Μετά τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των διανομέων της e-food, μετά από μια σειρά κλάδους που αντιστέκονται, τώρα οι εργάτες στη “Μαλαματίνα” δείχνουν το δρόμο. Μάλιστα, πιάνουν το νήμα από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα πάλευαν (και αυτοί) για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τα προβλήματα των εργατών της “Μαλαματίνας” είναι κοινά όλων των εργαζομένων. Η κυβερνητική αντεργατική πολιτική και ο νόμος Χατζηδάκη λύνουν τα χέρια των εργοδοτών, ώστε να επιβάλλουν τα αντεργατικά σχέδιά τους. Για αυτό το λόγο, πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης στους απεργούς της “Μαλαματίνας”, αλλά και μαζί τους να δοθεί ο αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Σε αυτήν την κατεύθυνση, τα Σωματεία της Θεσσαλονίκης πρέπει άμεσα να οργανώσουν κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης μαζί με τους απεργούς της “Μαλαματίνας”, ώστε να απλωθεί η φωνή τους στην πόλη. Ώστε να φτάσει πιο πλατιά η ανάγκη του αγώνα για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος χτυπά τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ”
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ