Νοθείες στις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο, πριν καν ξεκινήσουν...

Κατηγορία: 

Σε διαγωνισμό ταχύτητας για την πιο γρήγορη νοθεία σε φοιτητικές εκλογές, έχουν επιδοθεί οι κυρίαρχες παρατάξεις στο Πάντειο. Συνήθως το επιχειρούσαν στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας σκίζοντας ψηφοδέλτια, βγάζοντας τα άκυρα απλά γιατί... έτσι ήθελαν ή απλά αλλοιώνοντας τα τελικά-επίσημα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Φέτος αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν, μειώνοντας τα ψηφοδέλτια σε μια σειρά φοιτητικές παρατάξεις. Ανάμεσα τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Πορεία.

Επαναφέροντας μια λογική που χρόνια διατυπώνεται από τις δυνάμεις του συστήματος , πως οι δυνάμεις με μικρή εκλογική απήχηση θα παίρνουν λιγότερα ψηφοδέλτια από ότι κάποιες με μεγαλύτερη, επιχειρούν να νοθεύσουν τη δυνατότητα κάποιου φοιτητή να μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε παρατάξεις με ίσο αριθμό ψηφοδελτίων.

Φέτος βρήκαν ένα νέο επιχείρημα, αυτό της βλάβης του πανεπιστημιακού μηχανήματος εκτύπωσης. Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το «πρόβλημα» ξεκίνησε ένα παζάρι για το ποιες δυνάμεις θα πάρουν το μικρότερο αριθμό ψηφοδελτίων, αφού το Πανεπιστήμιο θα χρεωθεί την εκτύπωση σε κάποιο ιδιωτικό φωτοτυπείο (πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ο σύλλογος, με ευθύνη των κυρίαρχων παρατάξεων, έχει καταστεί απόλυτα εξαρτημένος από τους οικονομικούς πόρους της Πρυτανείας ή της ΔΑΠ, αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την οικονομική στήριξη του, από τα μέλη του, δηλαδή τους ίδιους τους φοιτητές)!

Οι πιέσεις της ΔΑΠ απέναντι στις άλλες δυνάμεις προκειμένου εκείνη να έχει το μεγαλύτερο αριθμό ψηφοδελτίων έναντι των άλλων, είναι απολύτως «λογικές» και αναμενόμενες, αφού κάθε φορά η συγκεκριμένη δύναμη πρωτοστατεί και πλειοδοτεί στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις είτε στην εκλογική διαδικασία είτε καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, όχι επειδή δεν έχει ξανά συμβεί αλλά επειδή τείνει να γίνει συνήθεια, είναι η στάση υποταγής και προσαρμογής που τηρούν οι άλλες δυνάμεις, απέναντι στη ΔΑΠ, ειδικά αυτές που αναφέρονται στην Αριστερά! Η ΠΚΣ, παράταξη του ΚΚΕ, που υποτίθεται σταθμίζει τη ΔΑΠ σαν το νούμερο ένα πολιτικό εχθρό της στα πανεπιστήμια, τώρα (όπως και άλλες φορές) σκύβει το κεφάλι απέναντι στις αντιδημοκρατικές και  φασίζουσες πρακτικές της ΔΑΠ. Τα ίδια ισχύουν και για τις δυνάμεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ) , που όπως μας επισήμαναν δεν τους απασχολεί τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια των άλλων δυνάμεων, παρά μόνο με τα δικά τους.

Όλες αυτές οι δυνάμεις μας έχουν συνηθίσει στην αντι-ΔΑΠ ρητορεία και στις εντυπωσιοθηρικες δράσεις εναντίον της, αλλά όταν τα «φώτα σβήνουν» και δε βρίσκονται πια στο επίκεντρο της προσοχής των φοιτητών, γίνονται κανονικοί νεροκουβαλητές της ΔΑΠ, υπονομεύοντας κατάφωρα τη δημοκρατική έκφραση των φοιτητών και αυτά τα οποία υποτίθεται ότι πρεσβεύουν.

Η Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τους φοιτητές να αποδοκιμάσουν με τον πιο έντονο και απόλυτο τρόπο αυτές τις μεθοδεύσεις, όχι μόνο επειδή πλήττουν, ευθέως, το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε παράταξης να διαθέτει τον ίδιο αριθμό ψηφοδελτίων με οποιαδήποτε άλλη, αλλά και επειδή βάλλουν ενάντια στο δικαίωμα κάθε φοιτητή να ψηφίζει όποια δύναμη επιθυμεί χωρίς κανένα εμπόδιο. Να αποδοκιμάσουν έμπρακτα τη ΔΑΠ που πρωτοστατεί στη διάλυση του συλλόγου, αλλά και κάθε «αριστερό» υποτακτικό, που κοιτά παθητικά και ανέχεται κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση.

Φοιτητικές εκλογές ανόθευτες και δημοκρατικές!

Φοιτητικός Σύλλογος ανεξάρτητος από το κράτος και τους μηχανισμούς του!

Διαβάστε επίσης