Οι «γύπες» που έγιναν «περιστέρια»: Υποκρισία, ρατσισμός, λογοκρισία και απροκάλυπτη προπαγάνδα Αμερικανονατοϊκών και Ευρωπαίων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κατηγορία: 

Παγκόσμιες αναταράξεις σε γεωπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο πυροδότησε η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού. Την ίδια ώρα, ΗΠΑ, NATO και Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», υπερασπιστές τάχα της «ειρήνης», της «δημοκρατίας» και της «συνεργασίας των λαών».
Μέσα όμως από μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία, λογοκρισία και επικοινωνιακά τρικ και απροκάλυπτο ρατσισμό, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και τα φερέφωνά τους -συστημικά media, δημοσιογράφοι, «σχολιαστές» και κάθε είδους αστοί δημοσιολόγοι- επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα γύρω από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να αντιστρέψουν την πραγματικότητα παριστάνοντας τις… «αθώες περιστερές», εμφανίζοντας τη Δύση ως... «δικαίως αμυνόμενη» απέναντι στη Ρωσία.
Προσπαθούν να εξαφανίσουν το παρελθόν και τις ευθύνες τους
Ουσιαστικά, οι άρχουσες τάξεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, σύσσωμη η ηγεσία του ΝΑΤΟ, επιστράτευσαν ήδη πολύ πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όλα τα μέσα, προκειμένου να «εκβιάσουν» καταστάσεις και να αποκρύψουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως.
Καθημερινά, τηλεοπτικοί σταθμοί, διαδίκτυο, εφημερίδες «βομβαρδίζουν» με κάθε είδους «πληροφορίες», «στοιχεία», «ανακοινώσεις» και «ρεπορτάζ» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, διαμορφώνοντας μια εικόνα που ξεπλένει ουσιαστικά την αμερικανονατοϊκή και ευρωπαϊκή πολιτική της τελευταίας δεκαετίας και τις ευθύνες που φέρει.
Η προπαγανδιστική αυτή εκστρατεία φτάνει στο σημείο να ξαναγράφει την ιστορία, μιλώντας για τον «πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους πόλεμο από το Β΄ Παγκόσμιο», διαγράφοντας ξεδιάντροπα το αιματοκύλισμα που οι ίδιοι προκάλεσαν στη Γιουγκοσλαβία, πρώτα με το σιγοντάρισμα του εθνικισμού, έπειτα με τον εξοπλισμό πολεμάρχων και τέλος με τον επαίσχυντο βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ το 1999.
Στο ίδιο πλαίσιο, η δυτική προπαγάνδα αποσιωπά πλήρως ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε τρεις φορές προς την Ανατολική Ευρώπη, με ολοφάνερο στόχο τη στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, ενώ επιχειρούνταν χρόνια τώρα η πρόσδεση της Ουκρανίας στο ιμπεριαλιστικό άρμα Αμερικανών και Ευρωπαίων και η ένταξη της χώρας στην ΕΕ, όπως ακριβώς συνέβη με τα Βαλτικές Κράτη.
Δε διστάζουν μάλιστα να προβούν σε μακαρθικού τύπου λογοκρισία και απαγορεύσεις, ακόμα και στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση έσπευσε να ακυρώσει μια ήδη… ακυρωμένη παράσταση των μπαλέτων Μπολσόι και να κλείσει την ελληνική έκδοση του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.
Όταν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι εισέβαλλαν σε όλο τον πλανήτη
Η νατοϊκή επεμβατικότητα, οι εισβολές και οι βομβαρδισμοί σε ξένες χώρες δεν αποτελεί ούτε εφεύρεση ούτε αποκλειστικότητα των Ρώσων ιμπεριαλιστών. Είναι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές που με μπροστάρηδες τις ΗΠΑ εξαπολύουν την πολεμική τους μηχανή σπέρνοντας τον όλεθρο και πνίγοντας στο αίμα λαούς και χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενάντια σε όποιον δεν τους είναι αρεστός. Το τότε αφήγημα μιλούσε για… «εξαγωγή δημοκρατίας».
Κάπως έτσι βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία και το Βελιγράδι, μετατρέποντας το Κόσοβο κυριολεκτικά σε νατοϊκό στρατόπεδο και στηρίζοντας εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις στα Βαλκάνια, έτσι εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, υποτίθεται ξεκινώντας τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία.
Κάπως έτσι εισέβαλαν στο Ιράκ, όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν από «αγαπημένο παιδί» των Αμερικανών μετατράπηκε σε άσπονδο εχθρό τους, και ανακάλυπταν τάχα το περιβόητο «χημικό οπλοστάσιο», συζήτηση που επιστρέφει επικίνδυνα και στο ουκρανικό.
Έτσι αιματοκύλισαν άλλωστε και τη Λιβύη, μέσω της υποτιθέμενης «Αραβικής Άνοιξης», όταν το καθεστώς Καντάφι «δυσαρέστησε» ΗΠΑ και Γαλλία, μετατρέποντας τη χώρα σε κρανίου τόπο, όπου επί 11 χρόνια εκτυλίσσεται μία αιματοχυσία χωρίς σταματημό.
Κάπως έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν και να διαμελίσουν και τη Συρία, μέσω επίσης της «Αραβικής Άνοιξης» που μετατράπηκε τελικά σε… «Αραβικό Χειμώνα», αντίστοιχα με το κίνημα του Μαϊντάν που έφερε την ακροδεξιά και τους ναζί στην εξουσία της Ουκρανίας.
Μόνο που η Συρία, το καθεστώς της οποίας αποτελεί παραδοσιακό σύμμαχο των Ρώσων από την εποχή της μπρεζνιεφικής ΕΣΣΔ, μετατράπηκε σε πεδίο ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η επεμβατικότητα των Αμερικανοευρωπαίων, η στήριξη των ανδρεικέλων της αντιπολίτευσης, καθώς και τζιχαντιστών, κατά του Άσαντ, πυροδότησε την επέμβαση της Ρωσίας, η οποία αντέδρασε όταν τα συμφέροντά της κινδύνευσαν, στηρίζοντας το Σύρο πρόεδρο.
Επρόκειτο για ένα προοίμιο για το πώς θα διαμορφώνονταν οι σχέσεις Δύσης - Ρωσίας και τι θα επακολουθούσε.
Χέρι - χέρι με τους ναζί και απροκάλυπτος ρατσισμός
Την ίδια ώρα, το κυρίαρχο αφήγημα στη Δύση δεν βλέπει καμία παρέμβαση των ιμπεριαλιστών στα εσωτερικά της Ουκρανίας με αποκορύφωμα το πραξικόπημα του Μαϊντάν. Αποσιωπάται δε η σύμπραξη και η ενεργή στήριξη ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων, όπως ο Δεξιός Τομέας, και παραστρατιωτικών νεοναζιστικών οργανώσεων, όπως το διαβόητο τάγμα Αζόφ.
Αποσιωπώνται όμως, με τις ευλογίες της ΕΕ και των ΗΠΑ, και τα πογκρόμ κατά ρωσόφωνων Ουκρανών και κάθε κομμουνιστικής και προοδευτικής φωνής στη χώρα, η καταπίεση του Κομμουνιστικού Κόμματος και άλλων αριστερών οργανώσεων, καθώς και οι δολοφονίες ρωσόφωνων στο Ντονμπάς.
Παράλληλα, με αφορμή τους πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα ακόμα υποκριτικό, ξεδιάντροπο και συνάμα ρατσιστικό αφήγημα έκανε την εμφάνισή του, σε ΕΕ και ΗΠΑ.
Πρόκειται για τον ισχυρισμό περί «αληθινών προσφύγων» που διαγράφει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τα καραβάνια εκατομμυρίων ανθρώπων, εξαθλιωμένων που έχασαν σπίτια και οικογένειες, τρέχοντας να ξεφύγουν από τον όλεθρο που χρόνια τώρα σπέρνουν οι πολεμικές μηχανές Αμερικανών και Ευρωπαίων σε όλη την υφήλιο. Προβάλλει μόνο τους εξαθλιωμένους Ουκρανούς που έφυγαν από τα σπίτια τους και έχασαν δικούς ανθρώπους για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Επιχειρείται να ξεχαστούν οι πνιγμοί, οι βασανισμοί, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για όλους εκείνους που έφθασαν στο κατώφλι της Ευρώπης, προκειμένου να σωθούν από τις βόμβες των νατοϊκών, οι οποίοι εφάρμοζαν μια απάνθρωπη αντιπροσφυγική πολιτική.
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες
Ένας νέος κύκλος βίας και αιματοχυσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη, με απρόβλεπτες συνέπειες. Θύματα ο λαός της Ουκρανίας και κάθε λαός που μετατρέπεται σε εργαλείο, υποχείριο και όχημα εξυπηρέτησης των συμφερόντων των απανταχού ιμπεριαλιστών.
Μόνος δρόμος για να μπει φραγμός στα σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας και να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία είναι η οικοδόμηση ενός πλατιού, μαζικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα βάλει φραγμό στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.
Άμεσος τερματισμός του πολέμου και όλων των εχθροπραξιών στην Ουκρανία
Έξω Ρωσία - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
 Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους του ΝΑΤΟ
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες
 Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό
Γιώργος Β.

Διαβάστε επίσης