Ο αγώνας φέρνει νίκες - δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στη λέσχη του ΑΠΘ

Κατηγορία: 

Δικαιώθηκε ο αγώνας που έδωσαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της λέσχης ΑΠΘ , οι οποίοι εδώ και μερικές μέρες κάνουν στάσεις εργασίας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη 25 συναδέλφων τους(από τους 50 που δουλεύουν συνολικά) , των οποίων τις συμβάσεις αρνούνταν να ανανεώσει ο εργολάβος της λέσχης με τις πλάτες της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας και για αυτό είναι συνεχώς όμηροι της εργολαβίας-εργοδοσίας.

Είναι φανερό πως η πανδημία μετατράπηκε σε ευκαιρία εξαπόλυσης απολύσεων και σε αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση δίνει καθημερινά το πράσινο φως, επικροτώντας την εργοδοτική ασυδοσία και χτυπώντας τα εργατικά δικαιώματα.

Μετά όμως από την αγωνιστική πίεση ,τις κινητοποιήσεις και τις στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν στις 15/1, οι εργαζόμενοι μαζί με την στήριξη του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε και των φοιτητικών συλλόγων ,τελικά ανάγκασαν την εργοδοσία να υποχωρήσει. Έτσι υπογράφηκαν οι νέες συμβάσεις.

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά πως οι απειλές και οι απολύσεις της εργοδοσίας , έχουν μόνο μία απάντηση , αυτή του μαζικού αγώνα και των κινητοποιήσεων . Οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, το δικαίωμα σε δημόσια-δωρεάν παιδεία και σε μόνιμη εργασία με δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης