Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί η σφαγή με ακροδεξιό πρόσημο στη Νέα Ζηλανδία

Κατηγορία: 

Τουλάχιστον 49 νεκροί και δεκάδες τραυματίες πρόσφυγες, μετανάστες μουσουλμάνοι, είναι τα θύματα της νέας αυτής ρατσιστικής βίας και κτηνωδίας.

Το περιστατικό της Νέας Ζηλανδίας δεν είναι μεμονωμένο, αλλά έρχεται να προστεθεί ως κρίκος στην αιμάτινη διεθνή αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων, σε χώρες του δυτικού κόσμου. Σε ΗΠΑ και Καναδά, Γαλλία, Νορβηγία και Αγγλία ανάλογα γεγονότα τυφλής ακροδεξιάς βίας κατά μουσουλμάνων και άλλα αναρίθμητα περιστατικά μικρότερης κλίμακας σε Αμερική , Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας υπογραμμίζουν τη δολοφονική μανία που αναδύεται από την άνοδο και την ενίσχυση των ακροδεξιών απόψεων και αντιλήψεων σε διεθνή κλίμακα.

Αυτές οι απόψεις της ισλαμοφοβίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού αποτελούν το υπόβαθρο που πάνω τους γεννιούνται οι δράστες.

Τα αντιμεταναστευτικά κηρύγματα, το κυνήγι των προσφύγων, η καλλιέργεια της τρομοϋστερίας σε Αμερική και Ευρώπη οπλίζουν το χέρι των δολοφόνων.

Η ιμπεριαλιστική πολιτική των κατακτητικών πολέμων που από τη μια γεννά τη μαζική προσφυγιά και από την άλλη με ρατσιστική ρητορεία στοχοποιεί τα θύματά της, είναι ο πραγματικός αυτουργός της νέας αυτής και κάθε αντίστοιχης, προηγούμενης και επόμενης δολοφονίας.

Μέσα από τέτοια τραγικά περιστατικά οι λαοί όλου του κόσμου μπορούν να βγάλουν διδάγματα και να αντιπαλέψουν τους πραγματικούς ενόχους , να βάλουν φραγμό στη δηλητηριώδη και επικίνδυνη ακροδεξιά άνοδο.

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης