Πανελλαδική κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ για την υγεία (Φωτορεπορτάζ)

Μ-Λ-ΚΚΕ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ-5-

Ύστερα από την κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ την προηγούμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη, 7 Απρίλη, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Υγείας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των υγειονομικών, το τελευταίο τριήμερο, 15-17 Απρίλη, αναπτύσσεται μια πανελλαδική κινητοποίηση των συντρόφων του Κόμματος και της Νεολαίας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και των «ειδικών» συνθηκών της αστυνομικής επιβολής της κυβερνητικής καραντίνας και των απαγορεύσεων.

Με ανάρτηση πανό σε νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά, της επαρχίας και σε συνοικίες, με κόλλημα αφισών και τρυκάκια που πετιούνται έξω από Σούπερ Μάρκετ και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία (Λαϊκές Αγορές) σε δεκάδες συνοικίες της Αθήνας και σε αρκετές πόλεις της χώρας, παλεύουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες να διαδώσουν την πολιτική γραμμή και το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ κόντρα στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την συναίνεση της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή δίνουμε και τη μάχη της έκδοσης, κυκλοφορίας και διάδοσης του Λαϊκού Δρόμου, όπως αποφάσισε η ΚΕ, παρά τις έκτακτες συνθήκες, τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και την κάμψη της κυκλοφορίας, και αξιοποιούμε την εφημερίδα  μας σαν ιδεολογικοπολιτικό όπλο για την προβολή των θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ.

Παραμένοντας στέρεοι, όρθιοι και μάχιμοι, σε συνθήκες καραντίνας και απαγορεύσεων απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και καταγγέλλουμε τους αντεργατικούς νόμους, τα διατάγματα και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν βαλθεί οι πάντες να φιλοτεχνήσουν την αγιογραφία της.

Σύντομα οι λαοί, ιδιαίτερα στις χώρες της Δύσης πρόκειται να αναμετρηθούν με μια πρωτόγνωρη -απροσδιόριστου αυτή τη στιγμή βάθους- οικονομική κρίση.

Ήδη δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι διεθνώς και εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας είναι αντιμέτωποι με την ανεργία. Πολύ σύντομα, τα σημάδια και οι αναταράξεις αυτής της βαθιάς οικονομικής κρίσης θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Για αυτό τα κυρίαρχα επιτελεία διαμορφώνουν το επικίνδυνο κλίμα της ομοψυχίας, όπου ο Μητσοτάκης, ο βιομήχανος και ο εργάτης βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι αντιμέτωποι με την επερχόμενη καταστροφή.

Οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι προαλειφόμενες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, και όλα τα άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται, αποτελούν τον πρόλογο μιας νέας αντιδραστικής επίθεσης.

Να προετοιμαστούμε για να αποκρούσουμε κάθε παραλυτικό ιδεολόγημα για «θεομηνίες», κοινωνικές «ομοψυχίες» και «ατομικές ευθύνες». Να προετοιμαστούμε για την αναγκαία αναμέτρηση του λαού μας με αυτή την πολιτική.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, που διατρέχει αυτή τη στιγμή ο λαός και ο τόπος, είναι το επικίνδυνο κλίμα σύμπλευσης, κατανόησης, ανοχής ή ακόμη και αποδοχής, στη βαθιά αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που καλλιεργεί το σύνολο των αστικών και ψευτοαριστερών δυνάμεων

Αυτό είναι ακριβώς το μήνυμα που θέλει με την κινητοποίηση των δυνάμεων του να διαδώσει το Μ-Λ ΚΚΕ μέσα στο λαό και ιδιαίτερα στον κόσμο της αριστεράς, συμπυκνωμένο στα παρακάτω βασικά αιτήματα-στόχους πάλης

-Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό

– Πλήρη στήριξη και χρηματοδότηση όλων των αναγκών του ΕΣΥ, τώρα!

– Καμία ανοχή-συναίνεση στο αντιδραστικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» και στην πολιτική των απαγορεύσεων, που στοχεύει στο ξέπλυμα της κυβερνητικής πολιτικής και τη μετάθεση των ευθυνών στο λαό

– Όχι στο μαζικό εκφοβισμό και την τρομοκρατία

– Όχι στα νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Διαβάστε επίσης