Πορεία: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, Κυριακή 5/3, 11:00 Σύνταγμα!

Κατηγορία: 

Με ανείπωτη οργή και θλίψη κατακλύζεται αυτές τις μέρες ο λαός και η νεολαία μπροστά στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων και κυρίως νέων παιδιών και φοιτητών, ύστερα από τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, τη νύχτα της 28ης Φλεβάρη.

Το τραγικό αυτό συμβάν δεν ήταν μεμονωμένο, ούτε αποτέλεσμα της «κακιάς στιγμής» ή «ανθρώπινου λάθους». Για το έγκλημα αυτό την ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που ξεπούλησαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας στους ιδιωτικούς κολοσσούς, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα την πλήρη απαξίωση όλων των δημόσιων υποδομών.

Πίσω από τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα και την υποχρηματοδότηση των δημόσιων υποδομών, καραδοκεί η θυσία των συμφερόντων της κοινωνίας στο βωμό του κέρδους, θυσία που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά πληρώνεται με αίμα.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιχείρησαν να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, ενώ είναι οι ίδιοι που τόσο καιρό λοιδορούν και καταστέλλουν τους αγώνες των εργαζομένων στα σιδηροδρομικά δίκτυα, βγάζοντας τις απεργίες τους παράνομες τη μία μετά την άλλη.

Οι μαζικοί απεργιακοί αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής αποτελούν τον ουσιαστικότερο τρόπο για να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των νεκρών συμφοιτητών, εργατών και συνανθρώπων μας, για να εξασφαλίσουμε ότι η νεολαία και ο λαός δεν θα αντιμετωπιζόμαστε ως αναλώσιμο υλικό για τα κέρδη των λίγων!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Κυριακή 5/3, 11:00, Σύνταγμα!

Προσυγκέντρωση Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας 10:45.

Διαβάστε επίσης