Προεκλογικές ακροβασίες Θεοδωράκη

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει στο Ποτάμι τη δυνατότητα να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης… που θα καθορίσει τη διαμόρφωση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου».

Τάδε έφη ο Σ. Θεοδωράκης σε ένα νέο ρεσιτάλ κυνισμού και εξουσιολαγνείας. Ο αρχηγός του Ποταμιού λογοκοπεί κατά τα άλλα πως δεν αισθάνεται άνετα σε κανένα σενάριο συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θεοδωράκης χρησιμοποιεί πιο χαμηλούς τόνους για τον Μεϊμαράκη και τις ευθύνες της ΝΔ. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει την προεκλογική δημαγωγία χαρακτηρίζοντας τον Τσίπρα πολύ λιγότερο των προσδοκιών του κόσμου.
Είναι φανερή η απόπειρα του Θεοδωράκη να διαχωριστεί επικοινωνιακά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους όμως ψήφισε «το καλύτερο τρίτο μνημόνιο». Είναι γνωστή η μνημονιόδουλη στάση Θεοδωράκη να ψηφιστεί «ό,τι να ’ναι αρκεί να μας κρατήσει στην Ευρώπη». Κατόπιν εορτής και ελέω εκλογών ο αρχηγός του Ποταμιού δηλώνει τη δυσαρέσκειά του για τον Τσίπρα που «μίλησε με απαξίωση για όσους δήλωναν διατεθειμένοι να ψηφίσουν όποια συμφωνία και αν τους έφερνε».
Ως πολιτικός καιροσκόπος ο Θεοδωράκης μάς εξήγησε γιατί είναι στη συγκυρία τραγικές οι εκλογές για τη χώρα: «Η πρόταση του Ποταμιού ήταν να μην κάνουμε εκλογές, να συνεχίσουμε στη Βουλή να δούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και όταν φτάναμε σε αδιέξοδο, όταν δεν θα είχε δηλαδή ο κύριος Τσίπρας τη στήριξη της αντιπολίτευσης, τότε να πηγαίναμε σε εκλογές». Μάλιστα, καταλάβαμε.
Ο Θεοδωράκης περίμενε να «πέσει» ο Τσίπρας (βοηθούσης και της «αριστερής» αντιπολίτευσής του) σαν ώριμο φρούτο μια ώρα αρχύτερα. Με τον αθεράπευτο ναρκισσισμό του ο αρχηγός του Ποταμιού, φιλοδοξώντας να  παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή, άρχισε να εκτοξεύει τα δικά του ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα. «Η πόλωση σε αυτές τις εκλογές θα είναι ανάμεσα στις παλιές δυνάμεις δηλαδή  τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τις νέες  καθαρές δυνάμεις, όπως αυτές που εκφράζει το Ποτά­μι».
Να θυμίσουμε απλώς πως τις νέες καθαρές δυνάμεις κοσμούν με την  παρουσία τους στελέχη της κεντροαριστεράς και του φιλελεύθερου χώρου (διάβαζε Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης) που συνωστίζονται στον προθάλαμο του Ποταμιού.

Διαβάστε επίσης