Προκήρηξη της Πορείας - Δεν θα περάσουν!

Κατηγορία: 

Η συγκυρία κάνει τα ειδικά φοιτητικά και σπουδαστικά ζητήματα να δείχνουν «ξεθωριασμένα» μπροστά στις γενικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Η οικονομική εγκατάλειψη των ΑΕΙ και ΤΕΙ και η θεσμική απαξίωσή τους, η διαρκής κρατική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων, οι «αναφορές» που καλείται να δώσει η Διαμαντοπούλου στους ευρωπαίους «εταίρους» μας για τον βαθμό προόδου των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην πρωτόγνωρη επίθεση που βιώνει, την περίοδο αυτή, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τα συνθλιπτικά χτυπήματα στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα διαδέχονται τώρα το ένα το άλλο. Οι δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, μηδενίζονται με τη σφραγίδα του νόμου. Οι δείκτες ανεργίας εκτοξεύονται, πλήττοντας ιδιαίτερα την ελληνική νεολαία, με ποσοστά που αγγίζουν σήμερα το 28%.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, την ώρα ακριβώς που ξεριζώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, την ώρα ακριβώς που τεμαχίζουν τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων, την ώρα ακριβώς που καλούν σε δημόσιο έρανο για τη σωτηρία της Ελλάδας, ανερυθρίαστα αγοράζουν από τους Γερμανούς υποβρύχια που ..γέρνουν (νέες παραγγελίες τής τάξεως των 2 δις ευρώ) και έναν ..μικρό στόλο από τη Γαλλία αποτελούμενο από έξι πολεμικές φρεγάτες (νέες παραγγελίες τής τάξεως των 2,5 δις ευρώ). Πόσο πιο εύγλωττα, άραγε, θα μπορούσε να περιγραφεί το καθεστώς τής βαθιάς εξάρτησης και της υποτέλειας της χώρας μας;

Τον εθνικό διασυρμό ολοκληρώνει η επιβολή οικονομικής επιτήρησης της Ελλάδας από την ΕΕ, και η διαπραγμάτευση για ενδεχόμενο δανεισμό μας, με όρους σχεδόν αποικιακούς. Απ’ την άλλη πλευρά τού Ατλαντικού, ο εκπρόσωπος του εργασιακού μεσαίωνα και της εξαθλίωσης των ασθενέστερων κοινωνικά τάξεων, ο κηδεμόνας-δυνάστης των αδύναμων κρατών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καραδοκεί να μας «βοηθήσει» οικονομικά, επιβάλλοντας με τη σειρά του επαχθείς συμφωνίες για τις αποπληρωμές των δανείων, μα και επιπρόσθετα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις, επιδείνωση των όρων εργασίας, απολύσεις.

Η φοιτητική και σπουδαστική νεολαία οφείλει να σταθεί στο πλευρό της μεγάλης μάζας τής ελληνικής κοινωνίας, δίπλα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, που βάλλονται σήμερα ανηλεώς, με ομοβροντία εγχώριων και ξένων πυρών. Μόνο η μαζική, συντονισμένη, αγωνιστική απάντηση λαού και νεολαίας θα μπορέσει να ανακόψει τη επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, θα μπορέσει να προασπίσει τα εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα εκείνα που κατακτήθηκαν μετά από μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες.

Η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν θα περάσει!

  • Όχι στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης
  • Όχι στην ευρωπαϊκή και διεθνή επιτήρηση και κηδεμονία
  • Φοιτητές και σπουδαστές στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού
  • Να αντιτάξουμε αγωνιστικό μέτωπο συντονισμένο, ενιαίο, μαζικό