Πρωτομαγιά 2017: Η νεολαία στο πλευρό της εργατικής τάξης και όλου του λαού!

Κατηγορία: 

Αγώνας για Μόρφωση-Δουλειά-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία!

131 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο αγώνα των εργατών του Σικάγο για «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ύπνο», η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό και τη νεολαία στη χώρα μας αντιμέτωπους με τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 131 χρόνια μετά, δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών μπαίνουν στον γύψο και καταργούνται. Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις εκατοντάδων σχολείων, σχολών, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων φορέων, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της φτώχιας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες της 7χρονης βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή, ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Οι πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ σε Συρία και Αφγανιστάν και οι συνεχείς απειλές της ακροδεξιάς κυβέρνησης Τραμπ προς το Ιράν, την Βόρεια Κορέα και κάθε χώρα που αρνείται να συμμορφωθεί απαρέγκλιτα με την ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων» αποτελεί μία βασική πλευρά των διεθνών εξελίξεων. Ταυτόχρονα, η όξυνση των αντιθέσεων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η κλιμάκωση των πολεμικών και στρατιωτικών προετοιμασιών σε μια σειρά σημεία του πλανήτη, η άνοδος της τουρκικής επιθετικότητας και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της Ελλάδας, η έξαρση της εθνικιστικής προπαγάνδας και από τις δύο πλευρές, συνθέτουν το επικίνδυνο σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όσο και αν οι κυρίαρχες τάξεις προσπαθούν να πείσουν τον λαό και τη νεολαία ότι η Πρωτομαγιά είναι «αργία», «μέρα των λουλουδιών» κλπ., η 1η του Μάη θα αποτελεί για πάντα μέρα μνήμης και αγώνα. Η Πρωτομαγιά παραμένει και θα είναι πάντοτε η γιορτή της παγκόσμιας εργατικής τάξης, η μέρα που θα θυμίζει στους λαούς όλου του κόσμου πώς κερδίζεται το δίκιο και πως τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες και θυσίες. Έχοντας στον νου μας την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και τόσες ακόμα, καλούμαστε να τιμήσουμε με τον αγώνα μας και τη φετινή Πρωτομαγιά. Στο πλευρό της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μνημόνια και η αντιεκπαιδευτική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να μη μετατραπεί η χώρα σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, για να γίνει ο λαός πραγματικός αφέντης στον τόπο του.

Μ’ αγώνες τιμάμε την Πρωτομαγιά! Όλοι στις διαδηλώσεις!

(Η Πορεία συμμετέχει στη συγκέντρωση της Λαϊκής Αντίστασης-

Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, την Δευτέρα 1η Μαΐου, 11.00, στην Ομόνοια)

Διαβάστε επίσης