Σε κατάσταση καραντίνας μπαίνει όλη η χώρα: Εξαιρούνται φαρμακεία, σουπερμάρκετ και …εκκλησίες

Έκτακτοι νόμοι «ολοκληρωτικής» κοινωνικής καραντίνας. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ και… οι εκκλησίες!

Σε κατάσταση καραντίνας μετά τα νέα μέτρα μπαίνει όλη η χώρα. Μετά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία κλπ, κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, τα μπαρ, και οι χώροι εστίασης.

Η εικόνα που διαμορφώνεται στη χώρα παραπέμπει σε αυτήν της Ιταλίας και της… Κίνας… Η οποία αν και η πρώτη που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, τα μέτρα που έλαβε επικρίθηκαν από την «δημοκρατική» δύση ως «αυταρχικά μέτρα του καθεστώτος».

Τώρα η Ελλάδα των 190 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και του ενός νεκρού, λαμβάνει μέτρα «ολοκληρωτικής» καραντίνας. Και σε αυτό τα σημείο δεν αρκεί να σταθούμε στο «θετικό» στοιχείο της πρόληψης, όπως θα ήθελαν μονοσήμαντα να διαβαστεί αυτή η είδηση οι παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Οφείλουμε να δούμε την πραγματική αιτία αυτής της καραντίνας. Οι κυρίαρχες πολιτικές και ειδικά όπως επιβλήθηκαν στα χρόνια των μνημονίων από όλες τις κυβερνήσεις, είναι αυτές που διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας και τους κρατικούς οργανισμούς πρόνοιας.

Και το έφτασαν στο σημείο, όχι να μην μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις επιδημίας… Αλλά να φτάνει κάθε χρόνο στα όρια του με την γνωστή, αναμενόμενη εποχική γρίπη! Από την εκδήλωση της οποίας και μόνο, κάθε χρόνο τα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν στα όρια τους και οι ΜΕΘ φρακάρουν όπως έχει συμβεί και φέτος.

Μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο, εν έτη 2020, να πεθαίνει ο κόσμος από μια απλή πνευμονία αβοήθητος, σπίτι του, οι θιασώτες της κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας και της μετατροπής αυτού του αγαθού, σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, προχωρούν σιγά σιγά, στην εφαρμογή κοινωνικής «ολοκληρωτικής» καραντίνας.

Λογικό θα πει κάποιος, με αυτά τα δεδομένα να εφαρμοστεί αυτό το ίστατο μέτρο. Άλλωστε η ανάδειξη της «ατομικής ευθύνης» και της καραντίνας στο μοναδικό όπλο αντιμετώπισης του ιού, υποδηλώνει στην πραγματικότητα την ανημποριά της «συντεταγμένης πολιτείας». Παραμένει όμως ένα ερώτημα, που κρίνει την αναμέτρηση ακόμη και αυτού του σύγχρονου αντιδραστικού ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού με τον… μεσαίωνα…

Στα φροντιστήρια, τα καφέ και τα μπαρ να απαγορευτούν οι συναθροίσεις… Με τις συναθροίσεις στις εκκλησίες και τις θείες κοινωνίες τι θα γίνει; Γιατί παρά τις αντιδράσεις και τον κουρνιαχτό που δικαιολογημένα ακολούθησε, τα μεσαιωνικά διαγγέλματα της εκκλησίας και της ιερά συνόδου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται σε εκκλήσεις… Έτσι γίνεται όμως… Όποιος φλερτάρει με το μαύρο σκοτάδι, αργά ή γρήγορα θα τον καταπιεί.

Βασίλης Πετράκης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης