Στο πλευρό της αγροτιάς, ενάντια στην αντιλαϊκή- αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τις διώξεις και την τρομοκρατία

Κατηγορία: 

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Πριν προλάβουν οι αγρότες να στήσουν καλά-καλά το μπλόκο τους στη Νίκαια της Λάρισας, ασκήθηκαν δικαστικές διώξεις σε βάρος 10 αγροτών. Με αστραπιαία ταχύτητα, η Εισαγγελία Λάρισας, τους παραπέμπει σε δίκη την 1η Μάρτη, χωρίς απολογία μάλιστα για πρώτη φορά, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση ποινικοποίησης των αγροτικών συνδικαλιστικών αγώνων, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τους αγώνες.

Την ώρα που το αγροτικό εισόδημα έχει εξανεμιστεί από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που πάνε να γονατίσουν και να αφανίσουν τους αγρότες, η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται προκλητικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά τώρα που ξεκινούν αγώνα επιβίωσης στα μπλόκα, καταφεύγει στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, τους σέρνει στα δικαστήρια για να κάμψει τον αγώνα τους και να τον πνίξει στο ξεκίνημά του.

Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν την επιβίωση της αγροτιάς, δεν έρχονται σε αντίθεση με τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όπως επιδιώκει να τους στρέψει η κυβέρνηση για να καλλιεργήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Γι ‘αυτό και ο αγώνας της αγροτιάς έχει τη συμπαράσταση όλων των άλλων εργαζομένων που ζουν την ίδια ζοφερή πραγματικότητα και μαστίζονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, τις διώξεις, τις απειλές και την τρομοκρατία σε βάρος των αγροτών και εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

– Κάτω η αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας
-Να ικανοποιηθούν πλήρως τα άμεσα αιτήματα της αγροτιάς
-Μπροστά στο φάσμα της καταστροφής μοναδική διέξοδος οι καλά οργανωμένοι ενωτικοί και συντονισμένοι αγώνες
-Τίποτα δεν χαρίζεται
-Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά
– Κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά
-Οργάνωση – Αντίσταση – Αγώνας

30 Γενάρη 2019

Διαβάστε επίσης