Συγκλονιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη!

Κατηγορία: 

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πόλης, το μεσημέρι της Τετάρτης 8/3, στα πλαίσια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του Εργατικού Κέντρου εδώ. Οι διαδηλωτές ήταν γεμάτοι οργή για το έγκλημα στα Τέμπη και την κυβερνητική πολιτική, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα. Δεκάδες σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία του ιδιωτικού τομέα, πήραν μαζικά μέρος με τα πανό τους στη διαδηλωση. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της πόλης, οι οποίοι κατέβηκαν στο δρόμο με πυκνά μπλοκ. Ακόμα περισσότερο, γονείς με τα παιδιά τους που κατέβηκαν τη διαδήλωση, έδωσαν έναν ακόμα τόνο αισιοδοξίας.

Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι το γεγονός, ότι όταν οι πρώτοι, έχοντας περάσει, προ πολλού, τον ΟΣΕ κατευθύνθηκαν προς τη διασταύρωση των Αμπελοκήπων και την οδό Λαγκαδά, οι τελευταίοι βρίσκονταν ακόμα στο Βαρδάρη!

Να σημειωθεί ότι η ξεπουλημένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου, κάτω από τις πιέσεις κήρυξε απεργία, αλλά δεν κάλεσε σε συγκέντρωση! Επιπλέον, επειδή στη συγκέντρωση καλούσε μόνο η (ξεπουλημένη) ΑΔΕΔΥ, καταργήθηκαν αυτή τη φορά οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις και όλοι κάλεσαν στην συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου! Τελικά, η διαδήλωση κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης!

Η κυβέρνηση έβαλε τις δυνάμεις καταστολής, για μια ακόμα φορά, να χτυπήσουν. Ευκαιρία βρήκαν από την προβοκατόρικη δραστηριότητα του α/α χώρου, ομάδες των οποίων κι ενώ βρισκόταν προς το τέλος της διαδήλωσης, μπροστά στον ΟΣΕ, τυχοδιωκτικά ξεκίνησαν να πετάνε αντικείμενα στα ΜΑΤ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, παρότι δεν μπορούσαν να χτυπήσουν γενικά τη διαδήλωση, χτύπησαν το συγκεκριμένο σημείο, πνίγοντας το μέρος στα χημικά και τις κρότου λάμψης.

Η ΕΡΓΑΣ και η Φοιτητική Πορεία έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση και διαδήλωση, με το δικό τους πανό και μπλοκ, ενώ στη συγκέντρωση μοιράστηκε η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης