Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!

Κατηγορία: 
poreia

Η Φοιτητική Πορεία χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων στις 25/2 που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Κόντρα στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία, κόντρα στη βάρβαρη αστυνομική επίθεση στο ΑΠΘ τις προηγούμενες μέρες και τις συλλήψεις, χιλιάδες φοιτητές, σε όλη τη χώρα, έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου. Έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλο το λαό, που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις απαγορεύσεις.

Οι δρόμοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και πολλών πόλεων από άκρη σε άκρη της χώρας, πλημμύρησαν από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και των εκπαιδευτικών σωματείων που με συνθήματα και παλμό δήλωσαν ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει ως την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου του Υπουργείου Παιδείας. 

Ωστόσο, οι φοιτητές δεν έπρεπε να ξεπεράσουν μόνο τα εμπόδια που θέτει η κυβέρνηση. Έπρεπε να ξεπεράσουν και τους σκοπέλους του ποικιλώνυμου ρεφορμισμού. Οι δυνάμεις της ΠΚΣ/ΜΑΣ και των ΕΑΑΚ ως συνέχεια της λογικής του "μετά θα λογαριαστούμε" και των συμβολικών κινητοποιήσεων, από την προηγούμενη βδομάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να κλείσουν τον κύκλο των κεντρικών φοιτητικών κινητοποιήσεων. Αυτό άλλωστε φάνηκε μόλις την επαύριον της ψήφισης του νέου νόμου, όπου όχι μόνο δεν πάλεψαν στην κατεύθυνση της διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων, αλλά στην πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις υπονόμευσαν και τις προσπάθειες που έγιναν σε ορισμένους συλλόγους προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη δεν συμμετείχαν στην κεντρική φοιτητική κινητοποίηση, αλλά έκαναν ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία.

Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε πως έχει ακόμα μεγάλα αποθέματα δυνάμεων για να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Πρέπει άμεσα οι φοιτητές να προχωρήσουν στην διεξαγωγή μαζικών γενικών συνελεύσεων και μέσα από τους συλλόγους τους να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής αντιπαράθεσης στην κυβερνητική επίθεση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών.
Κόντρα στην πολιτική της κυβερνητικής τρομοκρατίας και καταστολής και αποδοκιμάζοντας τις ηττοπαθείς πολιτικές των δυνάμεων εκείνων που με τη στάση τους υπονομεύουν τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, το δρόμο των συνελεύσεων και των μαζικών πανεκπαιδευτικών διαδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης