Συντονισμός για τη Λέσχη του ΑΠΘ: Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: 

Την Τετάρτη 14/10 πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο συνάντηση για συντονισμό γύρω από το ζήτημα της Λέσχης του ΑΠΘ. Συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Πορεία, ανένταχτοι αγωνιστές καθώς επίσης παρακολούθησαν και συνέβαλλαν στην κουβέντα μέλη άλλων αριστερών σχημάτων.

Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να ανοίξει ξανά το ζήτημα της Λέσχης και των παρεμβάσεων σ’ αυτή καθώς και στο Δ.Σ της Λέσχης και στην Πρυτανεία. Παρεμβάσεις που θα αφορούν τους ελέγχους πάσο, που με τη νέα χρονιά έχουν ενταθεί και αυστηροποιηθεί, το δικαίωμα μας σε δωρεάν σίτιση με ελεύθερη πρόσβαση όλων των φοιτητών. Ταυτόχρονα, η αφόρητη κατάσταση με τις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται στη λέσχη ανέδειξε την ανάγκη να διεκδικήσουμε άνοιγμα της 4ης διανομής και άμεσης επαναλειτουργίας της πάνω λέσχης. Πρόβαλλε η ανάγκη για άμεση πρόσληψη προσωπικού για την Λέσχη, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης όλων των φοιτητών, καθώς και η καταγγελία των άθλιων εργολαβικών σχέσεων εργασίας που υφίσταται το λιγοστό προσωπικό της λέσχης.

Είναι απαραίτητο να ανοιχτεί το ζήτημα στους φοιτητικούς Συλλόγους και να μετατραπούν αυτοί στους φορείς ενός μαζικού κινήματος για την υπεράσπιση της δωρεάν σίτισης ως προέκταση της δημόσιας δωρεάν παιδείας που πλήττεται -κάθε χρόνο και εντονότερα- από την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Κάθε αγωνιζόμενος φοιτητής και αγωνιζόμενη συλλογικότητα καλείται να ανοίξει αυτό το ζήτημα στο σύλλογο και την Γενική Συνέλευση της σχολής του. Καλούμε κάθε σύλλογο που έχει λάβει αγωνιστική απόφαση, κάθε συλλογικότητα και ανένταχτο αγωνιστή που θέλει να παλέψει για το ζήτημα της δωρεάν σίτισης να προχωρήσουμε σε:

Μαζική διαμαρτυρία στον πρύτανη την Πέμπτη 22/10 στις 12:00μ.

Νέα συνάντηση για συντονισμό την Πέμπτη 22/10 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο.

Συντονισμός για τη Λέσχη του ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης