Σχέδιο ψηφίσματος της Φοιτητικής Πορείας: Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις

Κατηγορία: 
logo foititiki poreia

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει δέσμη ακραία αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων που περιστέλλουν δραστικά το δικαίωμα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας να πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις και να διαδηλώνουν.
Το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα να «απαγορεύει- να περιορίζει -διαλύει δημόσιες συναθροίσεις».Καθιερώνει το φακέλωμα εκείνων που οργανώνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις απαιτώντας από αυτούς να γνωστοποιούν στις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας τους και τι σκοπεύουν να κάνουν. Οι διοργανωτές καθίστανται υπεύθυνοι για ότι τυχόν συμβεί σε μια διαδήλωση και θα τους επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις.
Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό με χουντικής έμπνευσης διατάξεις. Έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και του αντισυνδικαλιστικού νόμου που καταπατά την απεργία. Επιχειρούνται να επιβληθούν την ώρα που προωθούνται πιο σκληρά ταξικά αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα (απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά βάσης του 10, έξωση καλλιτεχνικών μαθημάτων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυστηροποίηση κριτηρίων για μετεγγραφές κλπ).
Το νέο νομοσχέδιο ολοκληρώνει ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιδιώκει να βάλει στο «γύψο» την μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών, των λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στη πράξη πάει να καταργήσει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες της νεολαίας και του λαού για τα δικαιώματα τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα την αντεργατική- αντιεκπαιδευτική πολιτική.
-Καταγγέλλουμε το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο.
-Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους και τα συνδικάτα σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει.
-Να μην επιτρέψουμε να αφαιρεθούν από τον λαό και τη νεολαία οι δημοκρατικές κατακτήσεις τους με τις οποίες υπερασπίζουν και διεκδικούν εργασιακά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τους.
-Με την ενιαία και ανυποχώρητη πάλη μας υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας να διαδηλώνουμε και να απεργούμε ανεμπόδιστα.
- Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Διαβάστε επίσης