Σχόλιο για την ιδιοκτησιακή λογική της ΠΚΣ στις φοιτητικές εκλογές

Κατηγορία: 

Η Πανσπουδαστική ήρθε φέτος στις φοιτητικές εκλογές να κάνει σαφές τι σημαίνει να είναι "1η δύναμη" με τη δική της λογική, επιβάλλοντας την παρουσία της στο χώρο του κάτω Πολυτεχνείου και της Νομικής με πρακτικές του αστικού συστήματος.

Αναπαράγει την άποψη ότι εφόσον έχει μεγάλη οργανωτική δυνατότητα, θα πρέπει αυτό να αποτυπώνεται και στο πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα τραπεζάκια και οι αφίσες της. Έτσι απαγορεύει σε μικρότερες πολιτικές δυνάμεις να κολλήσουν αφίσες στα σημεία που διαλέγει, καταπατώντας το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε παράταξης και φοιτητή να παρέμβει στις εκλογές με το τραπεζάκι και τα υλικά της παράταξης του.

Διότι έτσι αντιλαμβάνεται η ΠΚΣ και οι δυνάμεις της ΚΝΕ τους συλλόγους, όχι ως όργανα των φοιτητών στα οποία δημοκρατικά συμμετέχουν όσοι επιθυμούν, αλλά ως ιδιοκτησία τους, όπου προκειμένου να εξασφαλίσουν τους εκλογικούς τους σκοπούς, κάθε αντίθετη φωνή φιμώνεται. Αυτό συνέβη και στις περσινές φοιτητικές εκλογές στο Πολυτεχνείο, όπου με προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς έδιωξαν ξανά με το έτσι θέλω, μικρότερη πολιτική δύναμη από χώρο που αποφάσισαν ότι τους αρέσει. Φυσικά φέτος με τη συνήθη τακτική τους να λειτουργούν λες και ο κόσμος παθαίνει αμνησία, λένε ότι αυτά δεν συνέβησαν ποτέ.

Για τη Φοιτητική Πορεία οι εκλογές είναι κεκτημένο των φοιτητών μέσω των οποίων μπορούν να συγκροτούν τα διοικητικά συμβούλια και να αναδεικνύουν τους εκπροσώπους τους για να παλεύουν οργανωμένα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Από αυτή την άποψη υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα παρέμβασης και δημόσιας παρουσίας των πολιτικών δυνάμεων ασχέτως συσχετισμών δύναμης, ακόμα κι αν διαφωνούμε σε ιδεολογικό επίπεδο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με όσες δυνάμεις επιλέγουν με τέτοιες μεθόδους όπως η ΠΚΣ ,και κομμάτια των ΕΑΑΚ σε άλλες περιπτώσεις, να εξυπηρετούν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς, αντί να παλεύουν για την αγωνιστική ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων.

Καλούμε τους φοιτητές να σταθούν απέναντι σε όποιον επιχειρεί τη φίμωση οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης και επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας στις σχολές, συκοφαντώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών, το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά.

Διαβάστε επίσης