Τη χούντα αναπολεί ο υφυπουργός Παιδείας, Συρίγος.... Απαντάμε: "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει"

Κατηγορία: 

 "...Και ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή, που αναφέρθηκε το 1963, να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις..."

 Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός παιδείας Α. Συρίγος μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ. Είναι φανερό ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις και η διογκούμενη αντίδραση του κόσμου στα αντιλαϊκά και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα αναγκάζουν τα διάφορα στελέχη της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια της να εκφράζονται ανοιχτά και να μην χρησιμοποιούν τις διάφορες δικαιολογίες περί εγκληματικότητας και ναρκωτικών, όταν επιχειρηματολογούν για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Καταλαβαίνουν ότι δεν γίνονται πιστευτοί και για αυτό επιστρατεύουν τη γλώσσα της τρομοκρατίας κάνοντας αναφορά μέχρι και στη Χούντα, για να εκφοβίσουν τους φοιτητές και το λαό που ασφυκτιούν κάτω από τα βάρβαρα μέτρα και τις απαγορεύσεις.
 
Ο Α. Συρίγος είναι γνωστός απολογητής της ξενοδουλείας και της αμερικανοδουλείας και γνωστός ακροδεξιός που "έδινε μάχες" το 2017 απέναντι στην αναγραφή συνθημάτων και την πολιτική δραστηριότητα στο Πάντειο. Γνωστός επίσης για τις αντιπροσφυγικές του απόψεις. Οι δηλώσεις του αυτές είναι πολλαπλά προκλητικές, καθώς πριν μερικές μέρες η καταδικασμένη Χρυσή Αυγή έκανε εμφάνιση στο Πάντειο και στο Παιδαγωγικό ΑΠΘ, με συνθήματα εναντίον των αριστερών παρατάξεων και εναντίον καθηγητών που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Είναι φανερό ότι τέτοιες δηλώσεις, εκτός των άλλων, καλύπτουν και δίνουν αέρα στους καταδικασμένους  υμνητές της Χούντας, τους χρυσαυγίτες.

 Όσο μαζικοποιούνται οι κινητοποιήσεις, οι συνελεύσεις, όσο πλαταίνει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική, τόσο θα οργιάζουν και τα ακροδεξιά παπαγαλάκια, σαν τον Συρίγο. Όσο κι αν νομίζουν ότι θα επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο, εγκαταλελειμμένο από το κράτος, με διαγραφές φοιτητών, κλεισμένες σχολές λόγω υποχρηματοδότησης και μειωμένων εισακτέων, με πολυπληθή πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια, είναι γελασμένοι. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλλουν τη χουντική απαγόρευση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δραστηριότητας και την αστυνομία μες στις σχολές.
 Για το φοιτητικό κίνημα, ο μόνος δρόμος, απέναντι σε αυτά, είναι αυτός του μαζικού αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι μαζικές κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς έστειλαν τις διαγραφές στα αζήτητα και δείχνουν το δρόμο και σήμερα. Με μαζικό αγώνα αυτό πρέπει να γίνει και τώρα, για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης